Köylünün kum ocağı tepkisi!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Görece Mahallesi’ndeki kum ocağının mezarları, ağaçları ve mera alanlarını tahrip ettiğini iddia eden mahalle halkı, ocağa yürüyüş düzenledi. Kum ocağının kapatılmasını talep eden mahalleli, mezarlıkların tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberler 23.12.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesinin krsal Görece Mahallesindeki özel bir irkete ait kum oca çalanlarnn mezarlar tahrip ettii, aaçlar yok ettiini ve mera alanlarna zarar verdiini iddia eden mahalle sakinlerinin tepkileri sürüyor. Mahalleli, kum ocana yürüyü düzenledi. Jandarmann güvenlik önlemi ald yürüyü srasnda kamyon giri çklarna izin vermeyen mahalle sakinleri, kum ocann kapatlmasn istedi. çalmann durduu kum ocanda mezarlarn olduu alana gelen mahalle sakinleri, huzurlarnn kalmadn belirterek yetkililerden ocan kapatlmasn istedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ergül Özpnar, kum ocann çalmalar nedeniyle baz mezarlarn yerinde olmadn öne sürdü. Yetkililerin yaadklar soruna çözüm bulmalar gerektiini anlatan Özpnar, Burada herkesin çocuunun mezar var. çocuk öldü, ama mezar yok. Annesi bir gün gelip çocuuna Fatiha okuyacak. Nereye okuyacak. lk gördüü çimentoya Fatiha m okusun. Yetkililer lütfen bize yardmc olsun. çok maduruz. Tarm ve hayvanclkla da urayoruz. Meramz da kalmad. Burann üstünde de mezarlk vard. Mezarlklarmz tahrip oluyor. Bizim ölüye saygmz olmayacaksa, biz neden varz dedi.

DEDELERMZN KESMED AAçLARI KEPçE LE GÖTÜRÜYORLAR

Kum oca çalanlarnn aaçlar kestiini anlatan Özpnar, Aaçlarmzn çounu da kepçelerle yükleyip götürüyorlar. Burann üzerinde bir sürü aaç vard. Bizim dedelerimizin, babalarmzn kesmedii aaçlar adamlar kepçe ile alp götürüyor diye konutu.

ONLAR KAZANIYOR, ZARARI BZE GELYOR

Görece Mahallesi Muhtar Nuri Özpnar, kum ocann mahalleye zarar verdiini ifade ederek, mahallelerinde ocak istemediklerini söyledi. Muhtar Özpnar, öyle konutu:

Amacmz bunlarn buray terk etmesidir. Mahallemize zarar veriyorlar, Hayvana zarar veriyor. çocuklarn mezar var burada. Anne babalar bilirler çocuklarnn mezar yerlerini. Mezarlarnn gittiini söylüyorlar. Anne babalar daha iyi biliyor gidip gitmediini. Ben burada ölürüm, bir kamyon kum buradan çkarmam. Kim olursa olsun izin vermeyeceiz. Onlar kazanyor, zarar bize geliyor. Bu ocan kapanmasn istiyoruz.

Kendi çocuklarnn da mezarnn götürüldüünü iddia eden Mevlüde Özpnar, Mezarlar götürdüler. Benim çocuklarmn, akrabalarmn çocuklarnn mezarlar vard. Artk kum çekmesinler. Kapatsnlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git