Kreşler ne zaman açılıyor? MEB son dakika kurallar

Kreşler ne zaman açılıyor? sorusu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında yanıt buldu. Binlerce kişi Özel kreş ve anaokulları ve kreşler ne zaman açılıyor sorusunu defalarca yanıtını aradı. Koronavirüs normalleşme süreci kapsamında bugünden itibaren kreşler de açıldı.

Haberler 01.06.2020 - 03:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kreler ne zaman açlyor? sorusu geçtiimiz gün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklamalar sonrasnda yant buldu. Binlerce kii Özel kre ve anaokullar ve kreler ne zaman açlyor sorusunu defalarca yantn arad. Koronavirüs normalleme süreci kapsamnda bugünden itibaren kreler de açld. Milli Eitim Bakanl krelerin ve özel anaokullarn da normalleme sürecinde uyulmas gereken kurallara uymas zorunluluundan bahsederken gerekli olan hereyi açklad.

1 HAZRANDA BÜYÜK NORMALLEME

* 20 ya altn kapsayan sokaa çkma kstlamas 18 yaa çekildi. 0-18 ya grubunun tamam sadece çaramba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasnda sokaa çkabilecek.

* 65 ya ve üstü vatandalara uygulanan sokaa çkma kstlamas devam edecek. Bu ya grubundakiler pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasnda sokaa çkabilecek.

* Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kamplar 1 Haziran itibaryla açlacak.

* Hipodromlarn 10 Haziranda açlmasyla Türkiye Jokey Kulübü at yar oynatmaya devam edecek.

* Yol güzergahlarndaki dinlenme tesisleri, sürücü kurslar 1 Hazirandan itibaren hizmet verebilecek. Yine ayn tarihte hayvan sat yerleri de açlacak

MEBden yaplan açklamada, Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüüne bal okul öncesi özel eitim kurumlarnn, yarndan itibaren eitime ve yaz okulu ad altnda yaplan sosyal ve kültürel etkinliklere balayabilecekleri ifade edildi. Açklamada, çocuklarn, öretmenlerin, velilerin ve toplumun sal için kurumlarda hijyenle ilgili uyulmas gereken kurallar belirlendii ve bu kurallarn ilgililerle paylat belirtilerek, Örencilere yönelik alnmas gereken tedbirler, veliler ve personelin almas gereken önlemler, çalma ortamlar, güvenlik noktalar, okula giriler, servis araçlar, yemekhane, kantin, su sebilleri gibi pek çok alanda uyulmas gereken kurallar ayr ayr ele alnd denildi.

SINIFLARDA KONTENJANIN YARISI KADAR ÖRENC OLACAK
Bakanln belirledii kurallara göre okullarda her alanda sosyal mesafe kuralna dikkat edilecek. Sosyal mesafe örencilere oyunlarla öretilecek. Kullanlacak mekanlar doal yöntemle, 40 dakikada bir havalandrlacak. Snflarda normal kontenjann yars kadar örenci bulunmas salanacak. Sosyal mesafe kuralyla ilgili yönlendirme ve iaretleme, gereken alanlar tespit edilerek iaretlenecek. Veliler zorunlu haller dnda okula giremeyecek, çocuklarn brakp ve alrken sosyal mesafeye uymalar amac ile okul giriine belirleyici iaretler konulacak.

ÖRENC GRUPLARI ARASINDA GEçE ZN YOK
Su ve sabuna eriim olmayan alanlarda el dezenfektan says artrlacak, örencilerin uyku saatlerinde kampet ya da yataklarnn arasnda en az 1,5 metre mesafe braklacak. Her gün tüm yaam alanlarnda ayn örenciler bir arada olacak, gruplar aras geçie izin verilmeyecek. Gruplardan sorumlu personelin de dier gruplarla temas etmemesi salanacak. Eller ile sk dokunulan yüzeylerin (kap kollar, aydnlatma dümeleri gibi) ve ortak kullanm alanlarndaki tuvalet ve lavabolarn temizlii günde en az iki kez yaplacak. Faaliyetlerde kullanlan oyuncaklar ve dier araç gereçler salk birimlerince uygun bulunan dezenfektan malzemeleri ile temizlenecek.

PERSONEL OKULDA FARKLI KIYAFET GYECEK, MASKE TAKACAK
Okul personelinin tamam tbbi maske kullanacak ve maskelerini düzenli aralklarla yenileyecek. Okula girerken personelin atei ölçülerek kayt altna alnacak. Personelin okul içinde ve dnda giydikleri kyafetler farkl olacak. Okul ve ders giri çklarnda, ylma ve kalabalklarn önlenmesi için ubelere göre farkl saatler belirlenecek. Yemekhane görevlileri de yine hijyen kurallarna en üst düzeyde riayet edecek. Örenciler yemekhaneye kendi gruplar ile gidecek, ayn masada en az 1 metre mesafe ile oturacak.

HASTA çOCUKLAR OKULA ALINMAYACAK
Bu süreçte grip ve benzeri bulac hastal olan örenciler okula kabul edilmeyecek. Örenciler okula geldiklerinde kyafetleri deitirilecek ve elleri dezenfekte edilecek. Okula girite, okuldan ayrlrken ve gün içinde örencilerin atei ölçülecek ve kayt altna alnacak.

Servis araçlarnn özellikle sk temas eden yüzeyleri bata olmak üzere günde en az iki kez temizlii yaplacak, tama kapasitesi sosyal mesafe göz önüne alnarak planlanacak. Seyahat süresince araç içerisindeki oför ve tüm yolcularn tbbi maske takmalar salanacak.

Ana Sayfaya Git