Kripto FETÖ'cüler!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt imamlarıyla ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları tespit edilince deşifre olan Düzce İl Jandarma eski Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Ö. ve emekli Yarbay Yaşar K. hakkında iddianame hazırlandı.

Haberler 30.04.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz Ö. ve Yaar K. hakknda ayr ayr hazrlanan iddianamede, Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan FETÖnün mahrem yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamanda, örgüt imamlarnn TSK içerisindeki kripto subaylarla kontörlü ve sabit ankesörlü telefonlarla ile görütüklerinin tespit edildii ve kapsamda Ankara genelinde yer alan kontörlü telefonlarla ilgili yaplan çalmalar sonucunda, büfe, kuruyemiçi veya marketlerde bulunan kontörlü telefondan birçok kez ardk bir ekilde 14ü kdemli albay, 12si albay, 21i yarbay, toplam 47 subayn arandnn tespit edildii belirtildi.

6 SUBAY VE 1 SVL MAM TRAFçI OLDU

ddianamede benzer soruturmalarn stanbul ve Tekirda Cumhuriyet Basavclklarnca da yürütüldüü ve bu kapsamda Ankarada gözaltna alnan üphelilerden Gürkan M., Ferhat K., Ylmaz Ö., Yaar K., Mahmut A. ve Sezgin T.nin kontörlü telefonlardan mahrem Abiler tarafndan arandklarn kabul ederek, örgütün kontörlü, ankesörlü telefonlarla irtibat sistemini anlattklar belirtildi. Sivil mahrem imamlardan Metin B.nin de ayn ekilde itirafç olduu anlatld.

TRAFçI OLANLAR SERBEST KALDI

ddianamede, suçlamalar kabul ederek etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak istediklerini söyleyen üphelilerden Gürkan M., Ferhat K., Ylmaz Ö., Yaar K., Mahmut A. ve Sezgin T.nin adli kontrol artyla serbest brakldklar, dier üpheliler Fevzi B., Ali K., Polat M., Emin H., Metin D., Suphi D. ahin B., ükrü Y., Yaar G., smail S. ve Zafer K.nin ise tutuklandklar, söz konusu soruturmann kontörlü, ankesörlü telefonlar üzerinden sivil mahrem imamlarla irtibat tespit edilen dier asker üpheliler yönünden geniletilerek halen devam ettii belirtildi.

MAHREM MAMLARIN GERçEK SMLERN BLMYORLAR, BYLOCK KULLANMIYORLAR

ddianamede, FETÖnün, 1980li yllarn ikinci yarsndan itibaren stanbul Kuleli Askeri Lisesi ve stanbul Deniz Lisesinde Ik Evlerine gittii tespit edilen örencilerin deifre olmas ve baz soruturmalarn açlmas sonucunda TSK içerisindeki yaplanmasn mahrem bir ekilde oluturmaya balad anlatlarak, Örgütün Mahrem mamlar kategorisinde ele ald TSK bünyesine szm mensuplarnn çok az ksmna kriptolu haberleme program Bylock yükledii, geri kalan mensuplaryla özellikle geçmi yllarda kullandklar bir sistem olan kontörlü, ankesörlü telefonlar ile haberletiklerinin tespit edildii, yaplan operasyonlar neticesinde gözaltna alnan askeri personel ve sözde imamlardan etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak isteyen ahslardan elde edilen bilgiler nda, örgütün iletiim yöntemleri ile sözde imam düzeyinde sorumlu olan ahslarn sadece kod isimlerinin tespit edilebildii, bu ahslarn telefon numaralarn ve açk kimlik bilgilerini bilmedikleri, genellikle ayda veya iki ayda bir kez iletiime geçilerek bulumalar ve toplantlarn gerçekletirildii, bu görümede bir sonraki buluma tarihi kararlatrld deerlendirmesi yapld.

AYNI SABT HATLARDAN ARANMILAR

Soruturma kapsamnda tespit edilerek gözaltna alnan kripto örgüt üyelerinin, HTS analiz raporlarnda ayn sabit numaralardan farkl zamanlarda arandklarnn belirlendii anlatlrken, üpheli Ylmaz Ö. ile sabit hatlardan irtibat kuran sivil imamlarn örgütsel amaçl olarak ayn sabit hatlar kullanarak üpheli albaylar Ferhat K., Hakan E., brahim T., Sezgin T., Fevzi B., yarbaylar ahin B., Yaar G., Ouz K., Emin H., Mahmut A., Orhan ç.nin de aradklar, üpheli Yaar K. ile irtibat kuran sivil imamn albaylar Gürkan M., Fevzi B., Sezgin T., Ali K., Ahmet K., Özkan D., Fevzi B., yarbaylar Fazl Z., Ouz K., Emin H., Mahmut A. ve Ali K. ile de irtibat kurduklar tespit edildi. Yine üphelilerin kendi aralarnda da deiik zamanlarda irtibat kurduklarnn tespit edildii belirtildi.

HER K ÜPHEL DE FETÖ LE LKSN KABUL ETT

Cumhuriyet savcs Ali Alper Saylan tarafndan her iki üpheli hakknda hazrlanan iddianamede, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istedikleri ve itiraflarda bulunduklar belirtildi. üpheli Düzce eski Jandarma l Komutan Ylmaz Ö. itiraflarnda, FETÖ ile 1991 ylnda Ankarada okul arkada Harun K. araclyla iliki kurduunu, beraber Samanyolu okullarna gittiklerini, bu dönemde kendisi ile Bahadr, Mehmet ve Nail adl ahslarn ilgilendiini, bu yapya dini duygular ve maneviyat kayglar ile katldn anlatt. Görev yapt farkl illerde bulunduu dönemde kendisiyle ilgilenen sivil imamlarn isimlerini veren Ylmaz Ö.nün, bu kiilerden Erturul D., Kasm Safa K. ve smail F.yi fotorafndan tehis ettii anlatld. Sivil imamlarla kontörlü telefonlardan aranmak suretiyle örgütsel görümeler yapt ve bulutuunu anlatan Ylmaz Önün 15 Temmuz darbe giriimi öncesi kendisine herhangi bir talimat verilmediini ve bu giriimden önceden haberi olmadn söyledii de belirtildi.

ENVER KOD ADINI KULLANDIM

üpheli emekli Yarbay Yaar K. da, FETÖ ile 1992 ylnda Enes kod adnn kullanan arkada Turgay A. araclyla iliki kurduunu ve yap içerisinde Enver kod adn kullandn belirterek, Ankarada Muhabere letme Tabur Komutanlnda letme Takm Komutan olarak 1996-1998 yllarnda, Jandarma Okullar Komutanlnda Muhabere Öretmeni olarak 1998-2000 yllar arasnda, Teknik stihbarat Daire Bakanlnda 2004-2007 yllar arasnda, TB Bakanl rtibat Görevlisi olarak 2007-2010 yllar arasnda, stihbarat Okulunda 2012-2012 yllar arasnda, Kom dairede 6 ay süreyle, MT irtibat görevlisi olarak 2013-2016 yllar arasnda görevli olarak bulundum. 2016 ylnda darbe giriimi srasnda rnak iline tayinim çkt için Ankarada mehil iznindeydim dedi.

AYRILMAK STEDM, CEMAATTEN KOPANLAR BR EKLE CEZALANDIRILIR DED

Yaar K. , 2010 ylnda Ankarada tekrar bulutuu arkada Turgay Aya, sohbet esnasnda Fetullah Gülen hakknda olumsuz kanaatte olduunu, cemaat olarak siyasete bulatklarn, niyetlerinin kötü olduunu, Risale-i Nur ve Fetullah Gülenin söylemlerinde irke düücü söylemlerin olduunu bu balamda cemaat ile ban koparmak istediini söylediini, ancak Turgay A.nn kendisine, cemaatten kopanlarn bir ekilde cezalandrlacan, ilerinin ters gidecei yönünde telkinde bulunduunu söyledi.

DARBE GRMNDEN SONRA çAT KAPI EVME GELD

Bu görümeden sonra ismini Burak olarak bildii sivil imam ve arkada Turgay A.nn peini brakmadn söyleyen Yaar K., Daha sonra 2013 ylnda beni Nail isimli kiiyle tantrdlar. Bu kii benim kaçamak tavrlarm anlaynca bana Nokia marka, içinde numarasn hatrlamadm kontörlü hat olan bir telefon verdi. Görümeleri bu telefon üzerinden yapyorduk. 17/25 Aralk sürecinde kendime zarar gelebileceini düünerek bu telefonu Ocak 2014 tarihinde Nail isimli ahsa geri verdim. Bu kiiyle srarlar üzerine daha sonra ailecek de görütük. 15 Temmuz darbe giriimi sonras bu kii çat kap evime geldi. Evin önündeki arabasnda görütük. Ben bu giriimle alakas olup olmadn sordum. Her eyi inkar edince, Sizin yüzünüzden emekli oldum, beni bir daha aramayn diyerek ayrldm. Daha sonra görümedim dedi.

STENLEN CEZADAN NDRM UYGULANACAK

Cumhuriyet savcs, iddianamede, her iki üphelinin de örgüt üyeliinden yarglanmasn, ancak etkin pimanlktan yararlanarak örgüt hakknda bilgi vermeleri nedeniyle, üpheliler hakknda TCKnn 221/4-2 maddesi uygulanarak, verilecek cezadan indirim yaplmasn talep etti. ddianamelerin kabul edilmesi halinde her iki sank da hakim karsna çkacak.

Ana Sayfaya Git