Kripto tosuncuk aranıyor

Kripto para borsası Thodex'in yöneticisi Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor

Haberler 07.05.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krmz bültenle aranan kripto para borsas Thodexin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özerin yakalanmasna yönelik çalmalar, Türkiyeden iki ekibin katlmyla Arnavutluk, Karada, Kosova ve Kuzey Makedonyada younlat.

Thodex irketinin internet sitesine eriim salanamamas nedeniyle çok sayda kiinin madur edildii iddias üzerine Anadolu Cumhuriyet Basavclnca 22 Nisanda balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda, hakknda Interpol tarafndan krmz bülten çkarlan Özerin yakalanmas için Türk Interpolü devreye girerek kaçabilecei ülke Interpol polislerini uyard.

Özerin yakalanmasna yönelik çalmalar, Arnavutluka kaçtnn belirlenmesi üzerine arlkl olarak bu ülkede yürütülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüünce oluturulan 5er kiilik iki ekip de çalmalara destek veriyor.

Ekiplerden biri, Arnavut meslektalaryla, dier ekip ise Özerin kaçma ihtimalinin bulunduu Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadadaki meslektalaryla koordineli ekilde hareket ediyor.

Özerin balantl olduu kiileri tespit ederek iz süren ekipler, çalmalarnda soruturma kapsamnda gözaltna alnan üphelilerin ifadelerinden de yararlanyor.

SORUTURMANIN GEçM

Soruturma kapsamnda, bugüne kadar haklarnda yakalama karar verilen 82 üpheliden 78i gözaltna alnmt.

Gözaltna alnan üphelilerden Faruk Fatih Özerin aabeyi Güven Özer ile kardei Serap Özerin de aralarnda bulunduu 6s tutuklanm, 35i adli kontrol artyla olmak üzere dier üphelilerin tamam serbest braklmt.

Thodexin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özerin de arasnda bulunduu firari 4 zanlnn yakalanmas için çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git