Kritik uyarı! Kredi kartı kullananlar dikkat!

DPC Kişisel Veri Danışmanlığı Ceosu Avukat Sefa Karcıoğlu, online alışverişte üyelik koşulları ve güvenli ödeme sistemleri ile ilgili, "Yüksek limitli kredi kartı kullanmayın, sanal kart tercih edin" diye uyardı.

Haberler 29.04.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karcolu, özellikle bu dönemde internetten alveri yaparken çok daha dikkatli ve seçici olunmas gerektii konusunda uyard:

Yüksek limitli kredi kart kullanmayn. Sanal kart kullanmay tercih edin. Mesafeli sat hükmü metnini son satrna kadar mutlaka okunmas gerekiyor. Kiisel verilerin korunmas hükmü metninin sunulup sunulmadna dikkat etmemiz gerekiyor. Üye olmadan devam et seçeneinin sunulmu olmas gerekiyor. Mobil cihazlarmza indirmeyi düündüümüz uygulamalarn hangi verilerimize eriim izni istediini mutlaka gözden geçirmeliyiz.

KRED KART KULLANICISI

Sefa Karcolu, Covid-19 ile mücadele sürecinde kiisel verilerin korunmas özelinde irketlerin de bir dizi önlem almas gerektiinin altn çizdi ve uyarlarn öyle sürdürdü:

Anlan hükümler uyarnca veri sorumlusu sirketlerin virüs ile mücadele süresince süpheli veya hasta personelinden saglk bilgileri dsndaki verileri (en son görüstügü kisiler, seyahat bilgileri gibi) Kanunun 5.maddesinde belirtilen hukuka uygunluk sebeplerinden birine dayanarak temin etmesi gerekiyor. Bununla birlikte söz konusu personelden talep edilecek saglk verilerinin ise (ates derecesi, gösterdigi semptomlara dair bilgiler, kronik hastalklar gibi) ancak personelin açk rzasnn alnmasyla islenebilecegi unutulmamal.

Ana Sayfaya Git