Küçede sanatta Nevruz kutlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi baharı 'Küçede Sanat Var' etkinliğiyle Dicle Vadisinde karşıladı

Haberler 22.03.2021 - 08:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kültür-sanat takvimi programnda yer alan ve her hafta pazar günü farkl bir mekanda vatandalara müzik ziyafeti sunan Küçede Sanat Var etkinliiyle vatandalar bahar Dicle Vadisinde halaylarla karlad.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun talimatlar ile Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl tarafndan her hafta pazar günü farkl adres ve mekanda vatandalara müzik ziyafeti sunan Küçede Sanat Var etkinlii, bahar tarihi Dicle Vadisinde Krklar Da ve On Gözlü Köprü manzarasyla karlad. Açk havada yaplan canl müzik etkinliine vatandalar halay çekip arklara elik etti.

TÜRKçE, KÜRTçE VE ZAZACA ARKILARLA HALAYLAR çEKLD

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kent Konservatuvar sanatçlarnn sahne ald ve müzikseverlerin youn ilgili gösterdii etkinlie Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayda vatanda katld. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca arklar söylenen etkinlikte Bedri Ayseli ve Nilüfer Akbal gibi ünlü sanatçlar da sahnede yerini ald.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Ali çelik, bahar On Gözlü Köprü ve Krklar Da gibi tarihi bir mekanda karlamaktan dolay mutlu olduklarn söyledi.

DCLE VADSNDE KARILAMA

çelik, Bugün günlerden 21 Mart Pazar, 6 ay süreçte mahalle ve sokaklarda yaptmz, Küçede Sanat Var etkinliini bugün On Gözlü Köprü yannda Dicle Vadisinde gerçekletiriyoruz. Sanatçlarmz ve halkmzla birlikte bahar karlam olduk. Ateler yakld, halaylarla Kürtçe, Zazaca gibi çeitli dillerde arklar söylediler, sürpriz sanatçlarmz oldu, Nilüfer Akbal, Bedri Ayseli gibi sanatçlarmz sahne ald. Güzel bir ekilde bahar karlam olduk. Diyarbakrda bahar On Gözlü Köprü ve Krklar Da gibi tarihi bir mekanda karlam olmak çok güzel ve mutluluk verici bir durum. Küçede Sanat Var etkinliimiz, önümüzdeki haftalarda devam edecek, merkez ilçeleri bitirdik, tek tek dier ilçelerimize gideceiz. Her hafta pazar günü etkinliimizi yapacaz dedi.

VATANDALAR MEMNUN AYRILDI

Etkinlie katlan Ayegül Pakdemir isimli vatanda, Diyarbakr çok sevdiini, böyle bir programn olmasndan dolay mutlu olduunu söyledi. Helin Oral ise Nevruzu güzel bir ekilde kutladklarn belirterek, çok beendim, çok önemli bir eydi Nevruz Bayram, genel olarak kutland herkesin beraber kutlayaca bir bayramd. Kurallara uyarak geldik, çok güzel geçti diye konutu.

Ana Sayfaya Git