Küçük elleriyle yaşama tutunmak

İzmir'de tarifsiz acıların yaşandığı deprem bölgesinde 3 yaşındaki Ayda Gezgin ve Elif Perinçek, 14 yaşındaki İdil Şirin, 16 yaşındaki İnci Okan ve 15 yaşındaki Günay Özışık, depremden saatler sonra beton blokların arasından gün ışığına çıkarılarak hayata sıkı sıkı sarıldı.

Haberler 04.11.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Depremin meydana geldii 30 Ekim 14.51den tam 91 saat sonra enkazdan sa çkarlan 3 yandaki Ayda, Türkiyeyi sevince bodu. Rza Bey Apartmannn enkazndan kurtulan Aydaya doktorlar daha beton bloklarn arasndayken müdahalede bulundu.

Alklar ve gözyalaryla Rza Bey Apartmanndan alnan minik Ayda, Ege Üniversitesi çocuk Hastanesinin Youn Bakm Ünitesinde tedavi altna alnd.

Hastaneden Aydann salk durumuna ilikin gelen ilk haberler de sevindirici oldu.

Aydann enkazdan çkarlrken çard annesi Fidan Gezgin ise depremde hayatn kaybetti.

- Mucizenin bir dier ad Elif oldu

Tüm Türkiyeyi yasa boan depremden 65 saat sonra Doanlar Apartmannn enkazndan çkarlan 3 yandaki Elif Perinçek, umutlar yeniden tazeledi.

Arama kurtarma ekiplerinin, tozlar içinde bulduu ve küçük bir göz hareketinden yaadn anlad Elif, yeniden gün na kavutuunda kurtarclarnn parmaklarna küçük elleriyle sk sk sarld.

Elif, acil olarak kaldrld Ege Üniversitesi çocuk Hastanesi Youn Bakm Ünitesinde bir süre tutulduktan sonra bu sabah ayn hastanenin çocuk cerrahi servisine alnd. Baba Ouz ile enkazdan kurtarlan anne Seher, çocuklar Elzem, Ezel ve Elif ile hastanede bulumann buruk mutluluunu yaad çünkü oullar Umut Perinçeki ayn depremde kaybetti.

- dil irin, nci Okan, Günay Özk...

Emrah Apartmannn enkazndan 58 saat sonra kurtarlan 14 yandaki dil irinin kurtarlmasyla da büyük sevinç yaand. Ege Üniversitesi çocuk Hastanesine kaldrlan dilin deprem nedeniyle salk sorununun bulunmad, ancak Kovid-19 tedavisi gördüü biliniyor.

Rza Bey Apartmanndaki enkazdan 17 saat sonra çkarlan 16 yandaki nci Okan da Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi altna alnd. Doanlar Apartman enkazndan 10 saat sonra çkarlan 15 yandaki Günay Özk ise enkaz altnda çektii cep telefonu görüntüleri ve yaama azmi ile gündeme geldi.

Ana Sayfaya Git