Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinde destek sevinci

Besiciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yeni bir destek programını hayata geçirileceği açıklamasını sevinçle karşıladı

Haberler 27.03.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Vanda düzenlenen mitingde küçükba hayvan yetitiriciliini gelitirmek amacyla yeni bir destek programn hayata geçireceklerini açklamas anlurfadaki besicileri sevindirdi.

Siverek ilçesinde besicilik yapan Mahmut Aan, hayvancln desteklenmesinin önemli olduunu söyledi.

lçede çok sayda ailenin hayvanclk yaparak geçimini saladn dile getiren Aan, çeitli nedenlerden dolay baz aileler ise bu ii yapmak istemiyor. Bakanln verdii destekler ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdesi sayesinde besiciliin rabet görmeye balayacan düünüyoruz. Biz de sabrszlkla bu destekleri bekliyoruz. dedi.

Besici Süleyman çetin de söz konusu destein hem hayvan saysnn art, hem de üreticinin desteklenmesi adna önemli bir karar olduunu vurgulad.

anlurfa Canl Hayvan Pazar Dernei Bakan zzet çiftçi ise dii kuzularn kesilmemesi adna sürekli çalmalar yürüttüklerini aktararak Bu gibi çalmalar devam ederse 3 yl içinde et ithalat biter ve 5 yl içinde ihracat yapacak duruma bile gelebiliriz. Bu projeler hayata geçtiinde vatandamz, pahal et yemekten de kurtulur. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git