Kuduz aşısı başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Türkiye’de kuduza karşı ağızdan aşılama projesini uygulamaya koydu. Uygulama kapsamında Diyarbakır’da bu yıl ilk defa uygulanmaya başlandı. Söz konusu aşılar paletler şeklinde yaban hayatının olduğu bölgelere bırakıldı.

Haberler 18.01.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuduz, zoonoz karakterde hayvandan insana bulaan huzursuzluk ve felçlerle kendini gösteren bulac ve ölümcül viral bir hastalklarn banda gelirken, Diyarbakrda da corafik özellii yaban hayvan popülasyonunda art olmasna ve bunun sonucunda yaban hayvanlarn yerleim bölgelerindeki çiftlik hayvanlar ile temasta bulunmasna neden olduu bildirildi.

DYARBAKIRDA LK DEFA UYGULANIYOR

Tarm ve Orman Bakanl, yaban hayatnda kuduz hastal ile mücadele amacyla Türkiyede kuduza kar azdan alama projesini uygulamaya koydu. Proje kapsamnda yaban hayat kaynakl kuduz hastalnn youn olarak görüldüü bölgelerde alama çalmas yürütülürken, söz konusu çalma bu yl ilk defa Diyarbakrda uygulanmaya baland.

AILAR ELLE KIRSAL BÖLGELERE BIRAKILDI

Proje kapsamnda Tarm ve Orman Bakanl l Müdürlüü koordinasyonunda Hayvan Sal ve Yetitiricilii ubesinde görevli veteriner hekimler tarafndan elle atlmak suretiyle tilkilerin dolaabilecekleri alanlara a peletleri atlmaya baland. Hastalk mihraklarn youn görüldüü bölgelerde toplamda 20 bin doz a peletleri atlaca örenilirken, bununla birlikte yaban hayat kuduza kar alanarak evcil hayvanlarn yaban hayatndan kaynakl vakalarn önüne geçilmesi amaçland bildirildi. Tarm ve Orman Bakanl Diyarbakr il müdürlüü yetkilileri, vatandalarn a peleti atlan bölgelerde a peletlerine dokunmamalarn, muhtarlk tarafndan yaplan bilgilendirme duyurularn takip etmeleri önem arz ettii ifade edildi.

Ana Sayfaya Git