Kulaksız'ı şehit etmişlerdi

Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği saldırıyla ilgili 6 şüpheli daha tutuklandı

Haberler 05.08.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Malazgirt lçe Jandarma Komutan Binba Arslan Kulakszn PKKl teröristlerce ehit edildii saldryla ilgili gözaltna alnan 9 üpheliden 6s daha tutukland.

Mu Jandarma Komutanlnca 27 Temmuzda düzenlenen ehit Jandarma Binba Arslan Kulaksz 2020-1 Operasyonu kapsamnda gözaltna alnan 9 üpheliden 6s daha ilemlerinin ardndan adliyeye çkarld.

Savclktaki ifadeleri sonras tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen üpheliler, silahl terör örgütüne üye olmak ve tasarlayarak adam öldürmek suçlarndan tutukland.

Operasyon kapsamnda gözaltna alnan dier 3 üpheli ise bir süre önce tutuklanmt.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Jandarma Binba Arslan Kulakszn ehit olduu, einin ise yaraland terör saldrsnn ardndan Mu l Jandarma Komutanlnca yürütülen çalmalar sonucunda, saldry gerçekletiren bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplar ile teröristlere yardm ettii belirlenen 13 üphelinin tespit edildii belirtilmiti.

Açklamada, üphelilerden 3ünün çeitli tarihlerde gerçekletirilen operasyonlarla etkisiz hale getirildii bildirilmiti.

Mu l Jandarma Komutanl ekiplerince firari 10 üphelinin yakalanmas amacyla 27 Temmuz günü saat 00.01den itibaren Mu ve Balkesirde 9 ayr adrese e zamanl operasyon gerçekletirildii vurgulanan açklamada, operasyonlarda, Kulaksz ehit eden ve eini yaralayan 9 üphelinin yakaland, Suriyedeki PKK/YPG saflarna kaçan 1 üphelinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü kaydedilmiti.

üphelilerin ikamet ve i yeri adreslerinde yaplan aramalarda da çok sayda silah ve mühimmat ile dijital materyal ve döküman ele geçirilmiti.

- 5 yl önce ehit edilmiti

Mu Malazgirt lçe Jandarma Komutan Jandarma Binba Arslan Kulaksz ve ei, 27 Temmuz 2015te saat 19.30 sralarnda gittikleri ziyaretten, kendi araçlaryla lçe Jandarma Komutanlna döndükleri srada bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplar ve i birlikçilerinin saldrsna uramt.

Hain saldrda Jandarma Binba Arslan Kulaksz ehit edilirken, ei Sibel Funda Kulaksz ise yaralanmt.

Ana Sayfaya Git