Kümese dadanmışlardı

BATMAN merkeze bağlı Demirlipınar Köyünde kümesteki tavukları telef eden 2 metre uzunluğundaki engerek yılanını köylüler küreklerle öldürdü. Yılanın midesinden telef ettiği tavuğun çıktüığını belirten kümesin sahibi Mehmet Şah Doğan, "İlk kez köyümüzde böyle büyük bir yılanı görüyoruz. Uzunluğu 2 metreyi bulan, kalınlığı ise 10 santim olan yılan bizi dehşete düşürdü" dedi. Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar il Müdürü Ercan Turan, köylülerin öldürdüğü yılanın Doğu ve Güneydoğu'da yaygın olan Engerek yılanı olduğunu ve çok tehlıkeli olduğunu söyledi.

Haberler 30.06.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkeze bal Demirlipnar Köyünde kümes hayvanlarn telef eden 2 metre uzunluundaki ylan köylüler, kürekle öldürdü. Kümes hayvannlarn telef eden ylan güçlükle öldürdüklerini belirten kümes sahibi Mehmet ah Doan, ilk kez böyle bir ylanla karlatklarn, kümes hayvanlarna zarar verince onu öldürmek zorunda kaldklarn söyledi.

Son bir hafta içinde kümes hayvanlarna dadanan ylan için nöbet tuttuklarn belirten Doan, Son günlerde kümes hayvan saymz azalyordu. Acaba kümeslere tilki mi dadanyor diye neredeyse nöbet tutacak hale gelmitik. Komumuzun 3 tavuu ile 1 kuzusunu telef eden 2 metre uzunluundaki ylan kümeste görünce gözlerimize inanamadk diye konutu.

KÜREKLE ÖLDÜRDÜÜMÜZ YILAN çNDEN TAVUK çIKTI

Köylerinde ilaçlama çalmalarnn yetersizliinden bu yl akrep ve ylan saysnn arttna anlatan Doan, Bahçemizin kümesinde iki-üç tavuumuz ile hindi telef edilmi vaziyetteydi. Bir tavuu yedii srada ylan fark ettik. Kürekle öldürdüümüz ylann içinden tavuk çkt. 2 metre uzunluundaki ylan güçlükle etkisiz hale getirdik. lk kez köyümüzde böyle büyük bir ylan görüyoruz. Uzunluu 2 metreyi bulan, kalnl ise 10 santim olan ylan bizi dehete düürdü dedi.

Batman Doa Koruma ve Milli Parklar l Müdürü Ercan Turan, köylülerin öldürdüü ylann gece avlanan ve çok tehlikeli olan Engerek ylan olduunu belirtirek, Dou ve Güneydou bölgesinde yaygn bir ylan türüdür. Tavuk, tavan gibi hayvanlarla beslenir. Avn önce zehir ile telef eder, sonra yutar, tehlikeli bir ylandr dedi.

Ana Sayfaya Git