Kuraklığın göstergesi!

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajında su seviyesi, yağış azlığı sebebiyle yaklaşık 15 metre çekildi. Suyun azalmasıyla Hz. Elyasa'nın taşınmadan önceki kabrinin bulunduğu mahalle ortaya çıkarken, teknelerin de karaya oturduğu görüldü.

Haberler 14.01.2021 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ya azl ürkütücü boyuta ulamaya balad. Eil ilçesinde bulunan Dicle Barajnda sular, kydan 20 metre uzaklaarak 15 metre de derinlik kaybetti. Su seviyesi düen baraj gölünde, sular altnda kalan çakrören Mahallesi gün yüzüne çkard. Mahalledeki ev kalntlar ile birlikte Kuran- Kerimde ismi geçen Hz. Elyesa peygamberin Ziyaret Tepesine tanmadan önceki kabri, tarihi cami ve medrese ile mezarlar da ortaya çkt. Suyun çekilmesi nedeni ile baz tekneler karaya oturdu.

BARAJ SULARI YAKLAIK 15 METRE çEKLD

Dicle Baraj üzerinde tekne iletmecilii yapan Ali hsan Ok, su seviyelerinin 10-15 metre aras dütüünü, teknelerin karaya oturduunu söyledi. Ok, Sularmz azalmaya balad, su seviyesi dümeye devam ediyor. Teknelerle ilgili ne yapacamz bilmiyoruz, her gün gelip tekneleri suya itiyoruz. Genelde ya olunca su artyordu, son dönemlerde yamur da yamyor. Yaklak 10-15 metre aras su azald, devam edebilir de. Vatandalar çemelerden fazla su tüketmesin dedi.

TÜRKYE HEM KORONA VRÜS LE HEM DE KURAKLIKLA MÜCADELE EDYOR

Eil ilçesi sakinlerinden Zülküf Laçin ise Türkiyenin bu yl hem korona virüsle hem de kuraklkla mücadele ettiini söyledi. Laçin, Daha önce baraj kapaklar koptuunda mezarlar o zaman çkmt. Su her yl geneli düüyor fakat bu yl biraz fazla dütü. Bu yl ya yok, ekinlerde zarar gördü, bu hafta içi ya gelmez ise çou ekin yok olur. Su seviyesi dütüü için tekneler karaya oturdu. Su tüketimi konusunda israf edilmemesi lazm, ihtiyac karlanacak ekilde kullanlmal. Geçen yl ya vard her yerden baraja su geliyordu, bu yl ya olmad için baraj suyu epey dütü. Türkiye hem korona virüs ile hem de kuraklkla mücadele ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git