Kur'an kursları iki hafta tatil!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur'an kurslarının 16 Mart itibarıyla 29 Mart'a kadar iki hafta süresince tatil edildiğini bildirdi.

Haberler 14.03.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erba, düzenledii basn toplantsnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna ilikin Bakanlk tarafndan alnan tedbirleri anlatt.

Diyanet leri Bakanlnca il ve ilçe müftülüklerine genelge gönderildiini bildiren Erba, bu genelgeyle, camiler ve Kuran kurslar bata olmak üzere hizmet yürütülen binalarn dezenfekte edilmesi, havalandrlmas ve temizlie özen gösterilmesinin istendiini belirtti.

Cuma namaz bata olmak üzere camilerde geçirilecek sürenin mümkün mertebe ksa tutulmas amacyla namazlarn sünnetlerinin evde klnabilecei konusunda cemaatin bilgilendirileceini ifade eden Erba, camilerde tokalamaya, kucaklamaya ara verilmesinin, kullanlan tespihlerin kaldrlmasnn talep edildiini aktard.

Erba yallara, grip, nezle gibi hastalk belirtilerini tayanlara, kronik rahatszl bulunanlara evlerinde kalmalarnn önerildiini dile getirdi.

Hastalk riski tadndan üphelenildiinden kiilerin din görevlilerince hastanelere yönlendirilmesinin de istendiine iaret eden Erba, genelgede, cenaze ve defin ilemlerinde salk, hijyen kurallarna uyulmasnn da yer aldn söyledi.

Diyanet leri Bakan Erba, Milli Eitim Bakanlnn okullarn tatil edildiini açklamasyla birlikte Kuran kurslarmz iki hafta boyunca, 16 Marttan 29 Marta kadar tatil edilmitir. dedi.

- Seminer ve konferanslar ertelendi

Hafzlk eitimine devam edenlerin de eitimcilere sosyal medya ve iletiim araçlaryla ezber vermelerinin salanacan belirten Erba, Uluslararas yilik Ödülleri, Avrasya slam uras gibi uluslararas programlar bata olmak üzere seminerlerin, konferanslarn ileri tarihe ertelendiini bildirdi.

Umre ibadeti nedeniyle Suudi Arabistanda bulunanlara broürler datldn ve bilgilendirildiini anlatan Erba, Mekke ve Medinedeki otellerde temizlik yaptrldn söyledi.

Erba, 27 ubatta Suudi Arabistann, umre ziyareti için ülkeye girileri geçici durdurduunu hatrlatt.

- Umrecilerimizin tamam 15 Mart itibaryla dönecek

Umre ibadeti için bu ülkede bulunan vatandalarn Türkiyeye dönüleri için gerekli koordinasyonlarn sürdüünü dile getiren Erba, öyle devam etti:

Umreden dönen vatandalarmz tedbir amaçl 14 gün boyunca evden çkmamalar, ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmitir. Halen TÜRSABa dahil irketlerde dahil olmak üzere yaklak 21 bin umrecimiz Suudi Arabistanda bulunmakta olup 15 Mart itibaryla tamam ülkemize dönmü olacaktr.

Yurt d tekilatlarndaki personelin görev bölgesinden ayrlmamasnn, salgndan etkilenen yerlere seyahat etmemelerinin emredildiini kaydeden Erba, yurt dndan Türkiyeye örenci getirmeye dayal eitim programlarnn da ertelendiini aktard.

Yeni tip koronavirüs salgnna ilikin hutbeler okunduunu anmsatan Erba, Din leri Yüksek Kurulunun da özel gündemle toplandn bildirdi.

Toplantda alnan karar gereince, risk grubundaki yal, enfeksiyon kapan, grip, nezle gibi rahatszl olan vatandalarn cuma namazna gitmeyerek evlerinde öle namaz klabileceklerine yönelik açklama yapldn belirtti.

Ali Erba, en ksa zamanda yeni tip koronavirüs salgnn ortadan kalkmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git