Kurbanları böyle seçiyorlarmış

Telefon dolandırıcıları sabit telefon rehberindeki “Mehmet, Hatice, Ramazan, Mustafa, Ayşe, Fatma” gibi isimlerin yaşlı olabileceğini tahmin edip telefonla arayarak 900 bin lira dolandıran 16 zanlı, Adana polisinin şafak baskınıyla yakalandı. Zanlılardan İbrahim K., Hamit A., Hüseyin B., Ali K., Eyüp Ç., Nabi D., Ömer Y., Emrah İ. ile Mehmet A., Nevzat K. ve Murat K. tutuklanırken Cuma A., ev hapsi tedbiriyle 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberler 30.12.2020 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana merkezli 3 ilde telefonla aradklar vatandalar, kendilerini polis ve savc olarak tantp dolandrdklar belirlenen üphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 16 kii yakaland. çetenin, özellikle yal vatandalar hedef ald, bu nedenle telefon rehberinde yal olabileceklerini düündükleri eskiden daha çok kullanlan Aye, Fatma, Mehmet, Hüseyin gibi isimleri tayan vatandalar arad saptand. üphelilerin bu yöntemle 6 ayda 900 bin lira vurgun yapt tespit edildi.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüüne bal Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii ekipleri, vatandalar telefonla arayp kendilerini polis ve savc olarak tantarak dolandrclk yapan çeteye yönelik çalma balatt. Polis, savclktan alnan izinle yaklak 6 ay boyunca yapt teknik ve fiziki takipte çetenin, telefonla aradklar vatandalar, Terör örgütü PKK ve FETÖye yaplan operasyonda, ev aramalarnda kimliiniz çkt. Adnz terör olaylarnda kullanlabilir. Evinizde altn ya da paranz varsa size göndereceimiz polise verin. Operasyondan sonra size geri verilecek diyerek dolandrdn belirledi.

SM DETAYIYLA YALI VATANDALARI SEçYORLARMI

Polis, çeteyi takibe baladnda, üphelilerin tüm Türkiyedeki sabit telefonlarn bulunduu bir rehberi ele geçirdii ve bu rehberden vatandalar aradklarn tespit etti. Ayrca çetenin, dolandrlmas daha kolay olduunu düündüü yal vatandalar alarna düürdüü, bu nedenle de rehberde yal olabileceklerini düündükleri eskiden daha çok kullanlan isimler olan Aye, Fatma, Emine, Mehmet, Mustafa, Ramazan, Ali, Hüseyin gibi isimleri arad belirlendi. Polis, çetenin bu yöntemle 12 ilde 10 vatanda, yaklak 900 bin lira dolandrdn tespit etti.

DOLANDIRICILARDAN 914 BN LRA KURTARILDI

Polisin çalmas sonucu çetenin Adana, zmir ve anlurfada faaliyet gösterdii, liderliini ise brahim K.nin yapt, bunun yan sra Hüseyin B., Cuma A., Ali K., Eyüp ç., Nabi D., Ömer Y. ve Emrah .nin de vatandalar arayarak polis ve savc olduklar yalanyla dolandrd saptand. çetenin, telefonda kandrlan vatanda hangi ildeyse o ildeki aracnn aranp, vatandan yanna gönderildii ve altn ya da paray aldrd belirlendi. Öte yandan polisin, yapt takip srasnda 12 ilde 15 vatandan toplam 914 bin lira dolandrlmasnn önüne geçtii de örenildi.

SUçLAMALARI REDDETTLER

Polis, teknik ve fiziki takibin ardndan 26 Aralk günü afak vakti Adana merkezli zmir ve anlurfada, belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda brahim K., Cuma A., Hamit A., Hüseyin B., Ali K., Eyüp ç., Nabi D., Ömer Y., Emrah ., Mehmet A., Nevzat K. ve Murat K. ile ismi açklanmayan 4 kiinin de aralarnda bulunduu 16 kii gözaltna alnd. Emniyete götürülen üphelilerin suçlamalar reddettii iddia etti.

11 K TUTUKLANDI, 1 K EV HAPSNE çARPTIRILDI

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden brahim K., Hamit A., Hüseyin B., Ali K., Eyüp ç., Nabi D., Ömer Y., Emrah ., Mehmet A., Nevzat K. ile Murat K., çkarld mahkemece tutukland. Cuma A. ev hapsi cezasna çarptrlrken, dier 4 üpheli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git