Kürt Dil Platformu’ndan imza kampanyasına katılım çağrısı

Kürt Dil Platformu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez" yanıtına tepki olarak herkesi Kürtçe’nin resmi ve anadil olması talebiyle başlatılan imza kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Haberler 09.04.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Sdk Tan, yantlamas istemiyle 21 ubat Dünya Anadil Gününde anadilde eitimle ilgili Milli Eitim Bakan Ziya Selçuka sunduu soru önergesi sonrasnda Bakan Selçukun, Anayasann 42. Maddesine atfla Türkçeden baka hiçbir dil, eitim ve öretim kurumlarnda Türk vatandalarna ana dilleri olarak okutulamaz ve öretilemez yant tepkilere neden oldu.

Kürtçenin resmi ve eitim dili olmas talebiyle 21 ubat Komisyonu olarak bir araya gelen aralarnda dil bilimciler ve yazarlarn da olduu Kürt Dil ve Kültür A ile bünyesinde 9 siyasi partinin bulunduu Kürt Dil Platformu, Bakan Selçukun vermi olduu bu cevaba tepki göstererek halka imza kampanyasna destek vermeye çard.

MLL ETM BAKANINA CEVAP

Balatlan kampanyann hem fiziksel hem de online olarak devam ettii belirtilen açklamada kampanyann kararllkla devam ettii vurguland. Kampanyann start sonrasnda baz hükümet yetkililerin tartma yaratacak açklamalar yaptna dikkat çekilen açklamada özellikle de Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun HDPli Tan vermi olduu soru önergesine cevaben Anadilde Türk dili dnda eitim mümkün deil! açklamasyla akna döndükleri belirtildi. Açklamada Bakan Selçuka öyle cevap verildi: Milli Eitim Bakan, bugün ortaokullarda ve baz üniversitelerde Kürtçe ve dier birçok dilde eitimin verildiini bilmiyor mu? Üniversitelerdeki seçmeli dersler ve eitim Kürtçe deil mi? Bütün bu diller ana diller deil mi? Türkçe tek anadil mi? Her dil kendi içinde bir ana dildir!

Ana Sayfaya Git