Kürtçe yayın yapan Zarok TV kapatılmasında FETO işgüzarlığı çıktı

Kürtçe yayın yapan Zarok TV'nin kapatılmasında FETO'nun ayak izine rastlandı

Haberler 18.11.2016 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün, sahibi olduu Irmak TV ve Yumurcak TVnin kapatlmasndan sonra frekans talep ettii Zarok TVnden ald olumsuz yant üzerine Kürtçe çizgi film yayn yapan kanaln yaynn durdurduu ortaya çkt.

Zarok TV- Digisat Dijital Platformu Yönetim Kurulu Bakan Behçet Sevim, Zarok TVnin yaynlarnn durdurulmasnn arkasnda FETÖnün Türkiyeyi zor durumda brakma plannn olduunu söyledi. Sevim, Amaçlar bir tala iki ku vurmakt dedi.

FREKANS ALAMADILAR

FETÖnün daha önce de Zarok TVyi kapatmaya kalktn belirten Sevim, Örgütün Pensilvanyada yaayan firari biliimcisi Nurettin Eygören bizi arad, Yumurcak TV ve Irmak TV yöneticisi olduunu söyledi. Bir hafta içinde irketimize geldi. Kendisinin RTÜK tarafndan gönderildiini ve kapanan iki kapatlan iki kanaln bize ait platformlarda yayna sokmak istediklerini iletti diye konutu. Eygörene devlet tarafndan yaynlar durdurulan kanallara platformlarnda yer veremeyeceklerini söylediini anlatan Behçet Sevim, Bunu ifade etmemizden hemen sonra RTÜK tarafndan irketimizin kapatlmasna yönelik çalmalar balatld. Birkaç gün izinsiz yayn yaptmz gerekçesiyle lisansmza iptal yoluna gidildi. Ancak konu edilen yaynlar izinleri alnm yaynlard. Bu oyun tutmaynca bu kez FETÖ üyesi olmakla suçlanan biriyle ilikimiz olduunu iddia ettiler. Bahsettikleri kii ile de hiçbir ilgimiz olmadn ispatlam durumdayz. çünkü o isim RTÜKte ve bizim olaan evrak teslimi dnda hiçbir hareketliliimiz söz konusu deil ifadelerini kulland. Yaplan müraacat sonucu çocuk kanal Zarok TVnin yayn yeniden açld.STAR

Ana Sayfaya Git