Kurutmalık domateslerle harita yaptı

Elazığ’da 20 bin dekar alanda yetiştirilen 80 bin ton civarında yapılan kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü kapsamında domateslerle hem kentin haritası hemde ay-yıldız oluşturuldu.

Haberler 05.09.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Beik köyünde, Organik Kurutmalk Domates tarla günü etkinlii düzenlendi. Elaz genelinde 20 bin dekar alanda yaklak 80 bin ton civarnda üretilen domatesler, bir taraftan hasat edilirken dier taraftan da ikiye bölünerek kurutmaya brakld. Kurutulduktan sonra sata hazr hale gelecek olan domateslerin her yl ülke geneline ve dünyann birçok yerinde gönderildii belirtildi. Hasat programna katlan l Tarm ve Orman Müdürü Turan Karahan, içiler ile sohbet edip, onlarla birlikte çalt. Etkinlik kapsamnda kurutmaya braklan domateslerle 7 dönümlük alanda hem kentin haritas çizildi, hemde ay yldz oluturuldu.

Düzenlenen etkinlikte bilgi veren l Müdürü Turan Karahan, Bu salgnla birlikte bizler, özellikle Elaz ilinde de bir kar topramzn bo kalmamas adna bütün payda kurum kurulularla birlikte hareket ediyoruz. Üretimimizi her geçen gün kat kat arttrarak sadece Elaz iline deil hem bölgeye hem de Türkiyedeki bütün insanlarn sofrasna bu ürünleri ulatracaz. Özellikle sebze üretimi ile ilgili Elaz ili bölgenin öncüsü olmutur. Bölge, sebze ihtiyacnn büyük bir ksmn buradan karlamaktadr. Domates üretimi ile ilgili yaklak 20 bin dekar alanda yllk ortalama 80 ile 100 bin ton arasnda domates üretimi gerçekletiriyoruz. Son 3 yldr bunun büyük bir ksmn sahada görüldüü buradan karlanyor. Ay-yldzla süslenmesi bizim için ayr bir gurur kayna olmutur. Bu vesileyle tekrar üreticimizi ve emei geçenleri tebrik ediyorum. Bizler domatesimizi kurutmalk olan organik bir ekilde dünyadaki bütün insanlarn sofrasna ulatrma gayreti içerisinde olacaz dedi.

Üretici Üzeyir Yldz ise kurutmalk domatesler ile Elazn haritasn oluturarak içi de ay-yldz yaptklarn belirterek, Organik tarmla urayorum. Domatesleri de organik solucan gübresi kullanarak üretiyorum. Organik olduu için de ürünlerimize pek fazla müdahale edemiyoruz. Ürünlerimiz olgunlatktan sonra hasat mevsimi balad. Ondan sonra domatesleri toplayp kurutuyoruz. Kuruttuumuz ürünleri de dökme olarak paketleyip ihracat firmalarna veriyoruz. Onlar da Almanya, Fransa ve Rusyaya gönderiyor. Geçen sene de hemen hemen bu ölçüde bir üretim yaptk. Bu yaptmz üretimi de geçen sene yine dar ülkelere sattk. Geçen sene yaptm ürünle sade ay-yldz yaptm. Bu sene kendi memleketimizde bu ürünün çkabilecei göstermek açsndan Elazn haritasn yapp Türk bayra yaptkifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git