Kuryeler mekik dokuyor

Diyarbakır'da, Kovid-19 tedbirleri kapsamında lokantaların sadece paket servis yapmasından dolayı iş yükleri yaklaşık 4 kat artan kuryeler, sabahtan akşama kadar iş yeri ile müşteriler arasında mekik dokuyor

Haberler 11.01.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda lokantalarn sadece paket servis yapmas nedeniyle i yükleri yaklak 4 kat artan kuryeler, yemekleri scak bir ekilde müteriye ulatrmak için büyük bir özveriyle çalyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda sadece paket servis ile müterilerine hizmet veren lokantalarn i yükünün çounluu motorlu kuryelerin srtnda.

çaltklar iletmelerin ayakta kalmasn salayan kuryeler, iletmelerin hizmet vermeye balad saatten kapanna kadar müteri ile i yeri arasnda mekik dokuyor.

Özellikle siparilerin youn olduu öle ve akam saatlerinde yemekleri vatandaa scak bir ekilde ulatrmak için youn bir çaba sarf eden kuryeler, adeta zamanla yaryor.

Bir lokantada kurye olarak çalan ehmus Nazik, yaklak 12 yldr kuryelik yaptn ve ilk defa böyle bir younlukla kar karya kaldn söyledi.

Salgn nedeniyle evden çklmamas ve kstlamalarn olmasndan dolay siparilerin sürekli i yerleri ve evlere yapldn bildiren Nazik, salgndan önce günde yaklak 20 olan paket hizmeti saysnn u an yaklak 55 pakete çktn bildirdi.

Nazik, Darya toplam paket saymz 800ü buluyor. Bu süreçte ister istemez younluk oluyor. Memnunuz, yapacak bir ey yok, iimiz, çalmamz lazm. çalmaya da devam edeceiz. dedi.

Sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde trafik younluu olmad için adreslere hzl gidip geldiklerini kaydeden Nazik, hafta içinde trafikten kaynakl biraz aksaklk yaadklarn dile getirdi.

Araç kullanan aabey ve ablalarma sesleniyorum. Lütfen bizi dikkate aln. Bizleri dikiz aynalarndan kontrol edin. çünkü biz her taraftayz, her yere servis yapyoruz. diyen Nazik, bazen hafta içi trafik younluundan yemein müteriye souk gidebildiini fakat vatandan kendilerini anlayla karladn sözlerine ekledi.

SALGINDAN ÖNCE GARSON, MD KURYELK YAPIYOR

Nafis Ate de çalt i yerinde daha önce garsonluk yaptn fakat salgnla mücadele kapsamnda alnan tedbirlerle içeri müteri alamadklar için u anda tecrübesinden dolay kuryede görev aldn belirtti.

Salgnn sona ermesiyle yine salon personeli olarak iini yapabileceini aktaran Ate, öyle konutu:

Younluumuz sabah 11.00den akam 21.00e kadar devam ediyor. Bugüne kadar ehirde gitmediim birçok yere servis yaptm. Yoruluyoruz, 3-5 paketi birlikte götürüyoruz. Younluk var, bazen yetitiremiyoruz. çok ükür memnunuz. Ekmeimizin peindeyiz. Pandemiden dolay bunu yapmaya mecburuz.

MZ ZORLATI

Serhat zgi ise çalt ocak banda yaklak 5 yldr kuryelik yaptn bildirdi.

Kuryelerin i yükünün arttn dile getiren zgi, Pandemi öncesinde yaklak 10 defa darya paket götürüyordum imdi gününe göre 40 pakete kadar çkabiliyor. Haliyle biz de daha fazla yoruluyoruz. imiz zorlat. diye konutu.

çalt merkez Sur ilçesinde sokaklarn dar olmasndan kaynakl zorluklarla karlatn belirten zgi, unlar kaydetti:

Birçok binada asansör yok. Bu nedenle zorlanyoruz, çkp inerken yoruluyoruz. Hafta sonu trafik az olduundan biraz daha rahat oluyor. Siparilerimizi daha hzl yetitiriyoruz.

MZN BÜTÜN YOUNLUU KURYELERN SIRTINDA

letme sahibi Murat Erdin de alnan tedbirler kapsamnda i yerine müteri alamadn bu nedenle paket servis ile hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.

Salgndan önce çalan kurye saysnn 2 iken u anda 8e çktn bildiren Erdin, Daha önce darya paket servis saymz 200 iken u anda yaklak 800 paket servisimiz oluyor. imizin bütün younluu kuryelerin srtnda. Onlar da canla bala çalyorlar. Bu sektörde çalan bütün kuryelerimize teekkür ederim. Onlar olmazsa iimiz aksayacakt. ifadelerini kulland.

Younluun olduu saatlerde bazen aksamalarn yaanabildiini ve yemei scak bir ekilde ulatramadklarn dile getiren Erdin, bunu telafi etmek ve müteriyi memnun etmek için de paketin yannda baz ikramlarda bulunduklarn aktard.

Ana Sayfaya Git