Kuş pazarı, virüs tedbirleri unutulunca boşaltıldı

Şanlıurfa'da, sosyal mesafe ve maske kuralının unutulduğu kuş pazarı, ihbar üzerine gelen polis ve zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı.

Haberler 28.09.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada ku beslemeyi hobi edinenler, hafta sonlar Eyyübiye Mahallesinde bulunan semt pazarnda bir araya geliyor. Koronavirüse kar hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarnn hiçe sayld pazarda, tutkunlar tarafndan cins güvercin pazarl yaplarak, satn alnyor. Canl tavuk sat da yaplan pazarda virüs tedbirlerinin hiçe sayldn görenler durumu polise bildirdi. hbar üzerine pazara gelen polis ve zabta ekipleri, karlatklar manzara üzerine megafonla anons yaparak, ksa sürede alan boaltp, bir günlüüne hayvan satn yasaklad.

VRÜS TEDBRLER RENETM

anlurfa Valiliinden de konuya ilikin yazl açklama yapld. Açklamada, ihbarn ardndan harekete geçen ekipler tarafndan alann ksa sürede boaltld belirtilerek, öyle denildi:

Alnan tedbirler ve sk denetimler sayesinde koronavirüs vaka saylarnda düü yaanan anlurfada, virüs bulama riski yüksek olan kalabalk alanlara müdahale ediliyor. l genelinde denetim faaliyetlerine aralksz devam eden denetim ekipleri, pazar günleri Eyyübiye ilçesi Harrankap Caddesindeki semt pazarnda kurulan güvercin pazarna müdahale etti. çocuk ve gençlerin pazar günleri büyük ilgi gösterdii, kafes kular, güvercin, ördek, tavuk, tavan gibi hayvanlarn alnp satld pazarda koronavirüs tedbirleri kapsamnda maske, fiziki mesafe ve temizlik denetimleri yapan ekipler, yaplan uyarlara ramen younluk devam edince zabtadan yardm istedi. Ksa sürede pazar yerine gelen Büyükehir Belediyesi zabta ekipleri, araçlarla yaptklar anonslarla pazar yerinin boaltlmasn salad.

Ana Sayfaya Git