Kutsal mekanlarda restorasyon çalışması

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinde restorasyon yapılıyor.

Haberler 14.06.2017 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Vakflar Bölge Müdürlüünce, her yl yerli ve yabanc binlerce turistin, ilçenin Eyyüp Nebi beldesinde ziyaret ettii kutsal mekanda bakm ve onarm çalmas balatt.

Mekandaki Hazreti Eyyüp, ei Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasann türbelerine girilerde erkek ve kadnlar için ayr bölmeler yaplyor.

Kutsal mekanlarda restorasyon

Türbelerin d cephesinin de restore ilemlerinin sürdüü mekandaki çalmalarn eylülde bitirilmesi planlanyor.

anlurfa Vakflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Palal, kutsal mekandaki çalmalarn büyük bir titizlikle yürütüldüünü söyledi.

Yaplarn statik açdan güçlendirileceini belirten Palal, Üç türbeyle ilgili çalmalar devam ediyor. çalmalar eylül aynda bittiinde halkmz daha kullanl bir ekilde ziyaretini yapabilecek. Elyasa Peygamber türbesinde ciddi bir çalma yapld. Türbelerde kadn ve erkek ziyaret yerleri ayr hale getirildi. diye konutu.

Mekanlardaki çalmalara ramen türbelerin ziyaretlere açk olduunu belirten Palal, restorasyon çalmasnn maliyetinin yaklak 1 milyon 200 bin lira olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git