Kuyruğun önüne geçemiyoruz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte 1,5 milyon kişinin yardım aldığını belirterek, "PTT gişelerinde 22 personel yaklaşık 5 bin işlem yapıyor. Günde 300 bin kişi kuyrukta bulunuyor. Bu yoğunluğun önüne geçemiyoruz” dedi.

Haberler 15.05.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca ihtiyaç sahiplerine yaplan bin liralk nakdi yardm ve dier ilemleri gerçekletirmek için PTT ubesine dönütürülen Gazi Ortaokuluna gelenler, sosyal mesafe kuralna uymadan uzun kuyruk oluturdu. Kalabalkta dip dibe srann kendisine gelmesini bekleyenler, polis ve görevlilerin sosyal mesafe uyarsna da aldr etmedi.

VAL NCELEMEDE BULUNDU

Koronavirüs salgnna davetiye çkaran görüntülerin yaand okullarda incelemede bulunan anlurfa Valisi Abdullah Erin, younluu azaltmak adna PTTden takviye personel talep ettiklerini söyledi. Kuyrukta bulunanlarn çounluunun elektrik faturas yatrmak için beklediini ifade eden Vali Erin, öyle dedi:

Koronavirüs salgnnn ülkemizde ve anlurfada görülmeye balamasyla birlikte bütün tedbirlerimizi aldk. Ancak Türkiyenin en kalabalk ehirlerinden biri olan ve nüfusu Suriyelilerle birlikte 2,5 milyona tekabül eden kentimizde yaklak 1,5 milyon dar gelirli ailelerimiz bulunmaktadr. Bunlar yardm almak ve en önemlisi DEDA faturalarnda gecikme ve faizlerinin ilenmemesi, elektriklerinin kesilmemesi için kuyruklata bekleyen vatandalarmz bulunmaktadr. Pandemi sürecinde bunlarn borçlarnn ertelenmesi ve taksitlere bölünmesi için ilgili bakanlklarla ve DEDA yetkilileriyle yaptmz görümelerde bir sonuç alamadk. Her gün 300 bin civarnda vatandamz ilem yapmak veya yardm almak için kuyrukta ve çarlarda bulunuyor. PTTde yaanan younluun azaltlmas için okullar faaliyette koyduk ancak bu da sorunu çözmedi. Fazla personel isteimizle PTT ubelerinde görevli says 22ye çkarld ve günde 5 bin ilem yaplyor. Yine kolluk kuvvet saymzn yetersizlii nedeniyle yaanan bu younluu çözme aamasnda zorlanyoruz.

Ana Sayfaya Git