Kuzey Marmara Otoyolu'nda otobüs kazası

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir yolcu otobüsünün üst geçidin duvarına çarpması sonucu 5 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Haberler 10.08.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, Karabükten stanbula seyir halindeki Metro Turizme ait 34 AN 0036 plakal yolcu otobüsü, Kuzey Marmara Otoyolu çiftalan mevkisinde üst geçidin duvarna çarpt.

Durumun bildirilmesi üzerine kaza yerine çok sayda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada, 5 kii hayatn kaybederken 10u ar 25 kii yaraland. Yarallar, çevredeki hastanelerde tedavi altna alnd.

Yaplan incelemelerin ardndan hayatn kaybedenlerin oför Doan Duygulu, muavin Ali Yaar Sarali (37) ile yolcular Erdem Okçu (32), Satiye çetinkaya ve Mualla Sütçüolu (58) olduklar belirlendi.

Cumhuriyet savcsnn olay yerindeki incelemesinin ardndan ekipler, yolculara ait bavul ve kiisel eyalar toplayarak otoyol iletme firmasna ait bir kamyonete yükledi.

Kaza yapan otobüs, vinç yardmyla olay yerinden kaldrlarak otoyolun kenarna çekildi. Jandarma ekipleri, araçta yolculara ait kalan özel eyalar toplamak için tekrar detayl inceleme yapt.

Detayl incelemenin ardndan otobüsün olay yerinden kaldrlmasyla Edirne yönüne tek eritten salanan trafik ak da normale döndü.

3Ü çOCUK 10 YOLCUNUN DURUMU AIR

stanbul Valiliinden yaplan açklamada, Karabükten stanbula seyir halindeki yolcu otobüsünün, saat 07.00 sralarnda, Kuzey Marmara Otoyolunda çiftalan Köprüsü mevkisinde bariyerlere çarparak yoldan çkt bildirildi.

Olay yerine Jandarma, Polis, 112 Acil Servis, tfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

112 Acil Servis ekiplerimizden alnan ilk bilgilere göre; kazada 5 vatandamz hayatn kaybederken, 3ü çocuk, 7si yetikin 10 yolcumuzun durumu ar olmak üzere, 25 yolcumuz hastaneye sevk edilmitir. Kaza nedeniyle geni çapl soruturma balatlmtr. Bu elim kazada hayatn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, kederli aileleri ve yaknlarna basal diliyoruz.

KAZAZEDELERN YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETT

Trafik kazasn haber alan yolcularn yaknlar da hastanelere kotu. Kazada hayatn kaybedenlerin cenazeleri ilk olarak Eyüp Devlet Hastanesine kaldrld. Cenazeler, burada yaplan tehis ilemlerinin ardndan otopsi için Adli Tp Kurumuna kaldrld.

Eyüp Devlet Hastanesi önünde bekleyen Mehmet Sütçüolu, yengesi 58 yandaki Mualla Sütçüolunun 3-4 gün önce hasta olan annesini ziyaret için Karabükün Safranbolu ilçesine gittiini söyledi.

Ziyaretin arndan eve dönen yengesinin içinde bulunduu otobüsün kaza yaptn anlatan Sütçüolu, sabah telefonla yengesine ulaamaynca aratrma yaptklarn ve kazann olduunu örendiklerini ifade etti.

Sütçüolu, bunun üzerine olay yerine geldiklerini dile getirerek, Otobüsün eklini gördüümüz anda malum sonucu anlamtk ama görevliler Eyüp Devlet Hastanesine kaldrldn söyleyince buraya geldik. Burada cenazesini tehis ettik. dedi.

Mehmet Sütçüolu, yengesi Mualla Sütçüolunun cenazesini vaziyeti üzerine memleketi Safranboluya götürüp defnedeceklerini belirtti.

Kazada annesi Satiye çetinkayay kaybeden Mehmet çetinkaya ise dün akam saat 22.30 sralarnda annesiyle konutuunu belirterek, sabah kazay örendiklerini anlatt.

Annesinin, days ve yengesiyle birlikte geldiini anlatan çetinkaya, kazada yaralanan days Cemal Korkmazn oförün uyuduunu söylediini aktard.

Ana Sayfaya Git