Lanat olsun siyasetinize!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 184 ailenin HDP il binası önündeki oturma eyleminin 493'üncü gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ailelere destek vermek için ziyarette bulundu. Bakan Soylu, ziyaretinde evlat nöbetindeki ailelerle görüşerek sorun ve taleplerini dinledi.

Haberler 08.01.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakr annelerini ziyaretinde, Bugün burada 185 aile oldunuz. Ama siz sadece 185 aile deilsiniz sadece bu meselede sknt çeken elini yüreine basan zdrab duyan aileler deilsiniz sizler öyle büyük ve kahramanca öyle güçlü bir iin altna imza atyorsunuz ki terör örgütünün daa çkarmak, akln çelmek istedii gençlerimize siz bu çadrdan sahip çkyorsunuz. dedi.

Bakan Soylu, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakr annelerini ziyaret etti. Annelerle eylemi sürdürdükleri çadrda bir araya gelen Soylu, ailelerin sorun ve taleplerini dinledi.

Eylemlerini sürdüren aileler, terör örgütü PKK ve HDPye olan tepkilerini dile getirerek, çocuklarnn nasl daa kaçrldn tek tek aktard. Bakan Soyluya teekkür eden aileler, analar seninle gurur duyuyor sloganlar att.

Soylu, buradaki konumasnda, anne yürei, evladna sarlmak isteyen babalarn olduunu, her birinin izzet ve insanlk mücadelesi verdiini söyledi.

Ziyarete sadece bir fert olarak gelmediini, milletin her bir ferdinin ailelerin yapt büyük mücadele karsnda hem destei hem duas hem de saygsnn olduunu ifade eden Soylu, öyle konutu:

nsanlk tarihinin en onurlu mücadelesini burada ortaya koyuyorsunuz. Size minnettarz. Dün akam saatlerinde Arnavutluk Babakanyla program bittikten sonra Sayn Cumhurbakanmza bugün burada olacamz daha önce kararlatrdmz gibi ifade ettim. Sayn Cumhurbakanmzn her birinize hem selamlar hem muhabbetleri hem de sabr dilekleri var. Bir ey daha söyledi. nallah yakn bir zamanda sizlerle beraber olalm. Allah raz olsun. Ei hanmefendi Emine hanm ylbanda sizinle ilgili o kadar güzel cümleler, o kadar onurlu cümleler etti ki bu u demektir her birimizin kalbi u anda beraberdir. Bugün burada 185 aile oldunuz. Ama siz sadece 185 aile deilsiniz sadece bu meselede sknt çeken elini yüreine basan zdrap duyan aileler deilsiniz sizler öyle büyük ve kahramanca öyle güçlü bir iin altna imza atyorsunuz ki, terör örgütünün daa çkarmak, akln çelmek istedii gençlerimize siz bu çadrdan sahip çkyorsunuz. Halinizle, söylediklerinizle ailelerine belki de kendi büyüklerinin yapmad bir nasihad buradan yapyor ve evlatlarna hep birlikte sahip gelinmesi gerektiini ifade ediyorsunuz.

ALELERE TEEKKÜR ETT

Soylu, 2020 ylnda 243 ailenin, burada da 22 ailenin evladyla kucaklatn, bunun her birinde oturma eylemi yapan ailelerin emeinin olduunu vurgulayarak, öyle devam etti:

Eer bugün terör örgütü PKK ve bu arkamzda insanlktan, vicdandan nasibini almam ve PKKy destekleyen HDP eer bugün çocuklarmzn daa gidebilmesini temin edemiyorsa bunda sizin emeiniz var. Allah raz olsun. Ezan ahit olsun ki burada her durduunuz dakika duadr, bu millete, ülkeye kötülük yapmaya çalanlara kar set olmaktr, bent olmaktr. Size ne kadar müteekkir olsak, sizlere bu ülke adna cesaretinize, ana yüreinize, baba yüreinize ne kadar müteekkir olsak azdr.

HESABINI BN KERE SORARIZ, Hç MERAK ETMEYN

Ailelerin yalnz olmadna iaret eden Soylu, Burada kim size hakaret ediyorsa, ben çileri Bakan olarak söylüyorum, hakkndan gelmeyen namerttir. Açk söylüyorum, hesabn bin kere sorarz, hiç merak etmeyin. Siz, bizim iki gözümüzsünüz. Size ne bir söz söylenmesine ne bir kem söz söylenmesine tahammül ederiz, kendimize söylenmi gibi kabul ederiz. unu söyleyeyim, inallah 2021de de buradaki birçok aile evladyla yine sizin iradeniz, yine sizin inadnz, yine sizin cesaretiniz ve Sayn Cumhurbakanmzn liderliindeki kararllmz buluacaktr. Buna inancmz tam. ifadelerini kulland.

Bugün bir kiinin daha ikna yoluyla geldiini aktaran Soylu, unlar kaydetti:

Terör örgütünü sökün sökün bitiriyoruz ve bu çocuklar, Ceylan da Yusufu da Adili de her birini onlarn elinden alacaz. Allah bize inallah o günü gösterecek, sizi evladnzla beraber buluturacaz. Onlar sizin evlatlarnz çalamayacaklar. Biz onlarn zihinlerini kendi kafalarndan sökeceiz, hiç merak etmeyin, hiç endie etmeyin. Buradan güzel bir söz söylendi. Dendi ki madem evladn devletten istiyor öbür evladn PKKdan istesin de getirsin bakalm. Selahattin Demirtan annesi için. Her olay istismar ediyorlar. stismar etmeye devam ediyorlar. Ama bu istismar maskesini sizler düürdünüz, düürüyorsunuz. Buradan sizin yannzda tekrar sesleniyorum, sizi duymayanlara, vicdanlarn sizden kapatanlara, Ankarada Meclisten afili afili cümleler kullanp buradaki anneleri hissetmeyenlere tekrar sesleniyorum. Her eyi bir yere brakn her eyi bir kenara brakn Allah için anne yüreinize, baba yüreinize bir dann da buradaki insanlarn kar karya kald zulmü ve yalnzl bir kez hissedin.

Lanet olsun sizin siyasetinize, yaptnz siyasi anlaynza, efendilerinizin size verdii talimatlardan ayrmamak için ortaya koyduunuz o balla lanet olsun. Ballnz anneler, evlatlar olsun. diyen Soylu, büyük bir millet olduklarn, bu milleti birbirinden ayrmaya kimsenin gücünün yetmeyeceini anlatt.

Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

O kadar büyük bir i yapyorsunuz ki, bugün bunun farkndayz. Bu terör örgütü sona erdii zaman bu listenin bana konulacak insanlar sizlersiniz. Diyecekler ki Allah bunlardan raz olsun. Onlarn sayesinde terör örgütünün ve bu terör örgütüyle özdei olan siyasi parti HDPnin istismarlar sona ermitir. Yalanlar foyalar ortaya çkmtr. Maskeleri foyalar bir bir ortaya dökülmütür. Bunu inallah birlikte gerçekletireceiz. çocuklar alp annelerin kucandan ki onlarn en çok duyduu yalarda bu terör örgütüne katanlara soracak hesabmz soracaz, soruyoruz hiç merak etmeyin.

Ailelerle beraber olmaya devam edeceklerini vurgulayan Soylu, nallah yakn bir zaman diliminde Sayn Cumhurbakanmz, bu eli öpülesi anneler ve babalarla kucaklaacak, onlarla da birlikte olacak. Allah bizi bu millete mahcup etmesin. Allah bizi size de mahcup etmesin. Verdiiniz mücadeleye de mahcup etmesin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git