Leyla Zana, köy hayatına devam ediyor

MİLLETVEKİLLİĞİ, 23 yıl aradan sonra bir kez daha Meclis Genel Kurulu'ndan devamsızlık gerekçesiyle düşürülen HDP'li Leyla Zana, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı köyde yaşamını sürdürdüğünü, konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Haberler 13.01.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, önceki gece 1 Kasm 2015 seçimleri sonrasnda yapt yemin kabul edilmedii için Meclis oturumlarna katlamayan HDP Ar Milletvekili Leyla Zanann vekilliini düürürken, Zana, konu ile ilgili konumak istemedi. Hem salk sorunlar hem de yemininin saylmamas nedeniyle yasama faaliyetlerine katlamad için Meclise gitmeyen Zana, Diyarbakrn Silvan ilçesine bal köyünde yaarken, vekilliinin düürülmesi ile ilgili yaknlarna, Ben yemin töreninden sonra konumam gereken eyleri konutum, baka bir yorum yapmak istemiyorum dedii örenildi.

GÖZALTINA ALINIP, SERBEST BIRAKILMITI

Zana, geçen yl köyden Diyarbakra gelirken, hakknda yürütülen bir soruturma nedeniyle kent giriinde gözaltna alnm ifadesi alndktan sonra serbest braklmt. Leyla Zana, son olarak geçen yl hayatn kaybeden Irak eski Cumhurbakan Celal Talabaninin taziyesine katlmt.

DEVAMSIZLIK çN MECLS BAKANINA MEKTUP YAZMITI

TBMMden 2016 ylnn Ocak ve Haziran aylarnda Meclis Bakanvekili Ahmet Aydn ve Meclis Bakan smail Kahraman tarafndan Leyla Zanaya TBMMde mazeretsiz olarak katlmad birleimlerin cetvelleri gönderilmiti. TBMM çtüzüünün 152nci maddesi uyarnca cetvele 7 gün içinde yaz ile itiraz edilebilir denilirken, Zana, Meclis Bakan Kahramana bir mektup yazmt. Zana mektubunda, yemini kabul edilmedii için oda, sekreter, hizmetli, maa gibi hiç bir milletvekili hakkndan yararlanamadn, 17 Kasm 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulunda ettii yeminin, geçici TBMM Bakanl tarafndan geçerli kabul edilmediini, bu nedenle TBMM yasama faaliyetlerine katlmasnn mümkün olmadn belirtmiti.

Ana Sayfaya Git