Leyla'nın bitmeyen dramı; İlik verdiği kardeşi öldürülünce üniversiteyi bıraktı

ŞIRNAK'ta, önce annesini kaybeden, ardından kanser olan kardeşine ilik verdiği için lise eğitimini yarıda bırakan, kardeşinin iyileşmesinden sonra liseyi bitirip üniversiteye giden 22 yaşındaki Leyla Yıldırım'ın aşçı olma hayali, yaşadığı büyük acıyla yarıda kaldı. Leyla'nın ilik nakliyle sağlığına kavuşturduğu kardeşi Nihat Yıldırım öldürüldü. Çok severek okuduğu Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü bırakmak zorunda kalan Leyla, Şırnak'ta çadırda yaşayan ailesinin yanına döndü. Leyla, "Okuma hayalimden vazgeçmedim. Fırsat verilirse yeniden okumak istiyorum" dedi.

Haberler 18.01.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak merkeze bal Kumçat beldesinde oturan Yldrm ailesinin kz Leylann yaam dramlarla dolu. Önce annesini kaybeden Leylann kardei Nihat Yldrm 2012 ylnda ilik kanserine yakalannca aile, nakil için seferber oldu. O dönemde lisede okuyan Leyla Yldrmn ilik nakli için uygun donör olduu belirlenince, iki karde nakle alnd. Nihat Yldrm, ablasndan nakledilen ilikle yeniden hayata tutundu.

LEYLANIN BTMEYEN DRAMI

Liseyi brakmak zorunda kalan Leyla Yldrm, kardeinin iyilemesi ile birlikte lise eitimine devam etti. Liseden sonra üniversite snavna girecei hafta Leyla, yeenini trafik kazasnda kaybetti. çok üzülen Leyla, her eye ramen snavda çok istedii Erzincan Üniversitesi Açlk Bölümünü kazand.

Üniversitede açlk önlüü giyen Leyla Yldrm bu kez, ilik vererek hayata tutunmasn salad kardeinin öldürüldüü haberi ile ykld. Leyla, okulunu yine brakmak zorunda kalarak rnaka döndü.

Kardeinin öldürülmesi üzerine Kumçat beldesinden tanarak Güneyce köyünde kurduklar çadrda ailesi ile birlikte yaam mücadelesi veren Leyla Yldrm, eitim ile ilgili hayallerini ve yaadklarn DHA muhabirine anlatt.

Babas Bello Yldrm akcier hastas olan ve 12 yl öncede annesini kaybettiini ve kardeinin ilik kanserine yakalandn söyleyen Yldrm, kardeinin Ankara Yldrm Beyazt çocuk Sal ve Hastalklar Hemotoloji ve Onkoloji Bölümünde tedavi gördüü srada ortaokuldan mezun olduunu söyledi.

ÖNLÜÜ GYDM GÜN KARDEM ÖLDÜRÜLDÜ

Girdii snavda Konya Ereli Anadolu mam Hatip Lisesi kazandn söyleyen Yldrm, öyle konutu:

Kardeimin yannda kalacak tek kii bendim. Lisenin 1inci snfn iki üç hafta hastanede, iki üç hafta okulda geçirdim. O yl okulu öyle geçtim. Lise ikinci snfa geçince okulu brakmak zorunda kaldm. O yl hep kardeimle beraber hastanede kaldm. Kardeimin ilik nakli olmas gerekiyordu kurtulmasnn tek yolu kardeime verebileceim ilikti. 2014 ylnda kardeim ilik nakli oldu, ona kemik iliimi verdim. Allaha ükür ilik tuttu ve kardeim iyilemeye balad. Ben de braktm yerde okuluma devam ettim. LYSye bir hafta kala 5 yandaki yenime araba çarpt ve öldü. Ben LYS snavna nasl girdim, nasl çktm hatrlamyorum. O psikolojiyle iyi bir sonuç beklemiyordum ama her eye ramen Erzincan Üniversitesini kazandm ve o çok istediim Açlk Bölümüne girdim. Ben gerçekten üniversite okumay çok istiyordum. Tek kurtuluum ilk senemde kazanp gitmekti. Bunu baardma gerçekten çok sevindim. Hayatmn en önemli anlarndan biriydi. Açlk önlüümüzün ölçüsünü aldktan sonra üç hafta bekledik. Ne zaman gelecek o önlüü giyeceim diye sabrszlkla bekliyordum ve geldii hafta sadece bir kere giydim. Önlüklerin üzerinde üniversitemizin ismi ve kendi ismimiz yazlyd. Onu görünce çok duygulandm. Daha çok giymek nasip olmad. O önlüü giyerken kardeim aklma geldi. Okul tatil olsa da önlüü ona da göstersem. O da görse benimle gurur duysa derdim. Kötü günleri geride brakmtm sandm meer bama gelecek olan felaketten bile haberim yokmu. Kardeim, girdii bir arazide odun keserken, tartt kiilerce vurulup, öldürülmü. Öldürüldü haberini aldktan sonra yurttan kaydm sildim. Eve geldim. Tek hedefim tek isteim okulu kazanp, istediim meslei yapp aileme bakmakt. Ailemi de buradan alp götürmekti. Bizim ailede okuyan tek kz benim. Okuluma tekrar dönüp o önlüü giyip bir daha çkarmamay istiyorum. 17 kii iki çadrda kalyoruz. Geçimimizi hayvanclkla salyoruz.

Ana Sayfaya Git