Lice'de kurban giden 'Ceylan' için Tarkan ve Sezen Aksu düeti yürekleri dağladı

Lice'de hayatını kaybeden Ceylan için Tarkan ve Sezen Aksu'nun hazırladığı düet piyasaya çıktı. Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” albümünün ilk iki çıkış şarkısı Türkiye’deki tüm radyolarla aynı anda 11.00’de yayınlandı.

Haberler 26.05.2017 - 15:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licede hayatn kaybeden Ceylan için Tarkan ve Sezen Aksunun hazrlad düet piyasaya çkt. Yaar Gagann Alakasz arklar albümünün ilk iki çk arks Türkiyedeki tüm radyolarla ayn anda 11.00de yaynland.

Ceylan Önkol 28 Eylül 2009da, Diyarbakr, Licenin enlik köyüne bal Hambaz mezrasnda koyun otlatrken meydana gelen patlamada hayatn kaybetmiti. üpheliler hakknda Lice Cumhuriyet Savclnca yürütülen Görevi kötüye kullanmak soruturmasnda ise 2013 ylnda takipsizlik karar verilmiti.

Yaar Gagann Alakasz arklar albümünde yer alan Ceylan için Sezen Aksu ve Tarkan birlikte düet yapt. Sözü ve müzii Aksuya ait olan Ceylan isimli arky ikili albüm için seslendirdi.

te o arknn sözleri

CEYLAN

Ah yüreimde dört nala atlar

Atlarn sarsnda kanatlar

Sa yanm boydan boya Mezopotamya

Sol yanmda Rumeli atlar patlar

Gözlerime astlar seni

Ceylanm kör oldum ben

Ne havan topu ne mermi

Senle vuruldum ben

Ah gözümün ya sel Selanik

Diyarbekire bir türkü selalk

Gezme ceylan bu dalarda gezme

Gece gerdanlk gündüz mezarlk

ÖLÜMÜNE LKN DAVA HERKES ÜZMÜTÜ

12 yandayken üzerine havan topu dümesi sonucu hayatn kaybeden Ceylan Önkolun ölümüne ilikin ailesince, devlet aleyhine açlan maddi ve manevi tazminat talebi karara baland. Mahkeme, Önkol ailesine 28 bin 208 lira 85 kuru maddi tazminat ödenmesine hükmetti.

Diyarbakrn Lic ilçesine bal enlik köyü Hambaz mezrasnda, 28 Eylül 2009 günü hayvanlarn otlatt srada Yayla Karakolundan atlan havan topu ile öldürülen 12 yandaki Ceylan Önkolün ölümüyle ile ilgili yürütülen soruturmada, arada geçen 5 yla ramen herhangi bir gelime salanamad.

Ana Sayfaya Git