Lise öğrencileri İdlib için kermes düzenledi

Mardin'de Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesinde geliri, Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağdurlarına yardım amacıyla kermes düzenlendi.

Haberler 19.02.2020 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lisenin giri katnda düzenlenen kermeste, örenciler ve aileleri tarafndan hazrlanan yiyecek ve içecekler sata sunuldu.

Vatandalarn ilgi gösterdii kermesten elde edilen gelir, dlibde savatan kaçanlar için HH tarafndan yaplacak briket evler için kullanlacak.

Okul müdürü Mehmet Ali Gümü yapt konumada, Mazlumlara çat Olalm ad ile düzenlenen kampanya kapsamnda briket 2 ev kurulmas için dlib için yardm zaman sloganyla kermes düzenlediklerini söyledi.

KERMES DÜZENLEDLER

Örencilerin büyük bir dayanma örnei sergileyerek gerçekletirdikleri kermese katlanlara teekkür eden Gümü, Sk bir çalma yapan örencilerimizin hedefi 2 prefabrik ev iken, 4 prefabrik ev yapacak kadar maddi imkan elde ettiler. Samimi ve gayretli çalmalar için örencilerimizi tebrik ediyoruz. dedi.

9. snf örencilerinden Zeynep Güne, dlibteki insanlarn çok ar ve zor artlar altnda yaadklarn ifade etti.

Onlar için 2 briket ev yapmak için yola çktklarn kaydeden Güne, çounun evi yok ve her gün bombalanyorlar. dliblilere destek olmak için kermes yaptk. Kermesten elde ettiimiz geliri dliblilere baladk. dlibdeki Müslümanlara sahip çkmak ve yardmc olmak istiyoruz. Kermesimiz çok güzel geçti. 4 ev yapacak kadar yardm topladk. diye konutu.

Kermese, Artuklu Belediye Bakan Abdülkadir Tuta, l Milli Eitim Müdürü eyhmus Sümer, l ve lçe Milli Eitim ube müdürleri, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git