Lodos Fırtınasının bıraktığı hasar ağır oldu

Lodos fırtınası özellikle de batı kesminde ağır hissesidldi. Fırtınadan mütevellit ağır hasarlar meydana geldi

Haberler 10.11.2016 - 16:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bat illerinde etkisini gösteren lodos frtnasyaam adeta felç etti. çatlar havada uçutu, aaçlar yeriden köklendi. Sökede de ehir stadnda ar hasar meydana geldi.

Sökede ar yala birlikte oluan hortum kentte büyük hasar oluturdu. lçenin Cumhuriyet Mahallesinde 22.00 sralarnda meydana gelen hortum lçe Spor Müdürlüüne ait kapal spor salonu bata olmak üzere çok sayda ev, otomobil ve aaçlara zarar verdi. Koku dolu anlar yaand. Söke lçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüüne ait kapal spor salonunun tonlarca arlktaki çatsn havalandran hortum, çat aksamn Stadyumun çim sahasna brakt. Yaklak 300 metre uzakla uçan çatnn yan sra kapal spor salonu önünde kat gibi kvrlan dev çat görenleri hayrete düürdü. çats uçan kapal spor salonunun içi yamur suyu ile doldu. 10 Kasm çelenk sunum töreni sonrasnda Söke ehir Stadna incelemeye gelen Kaymakam Tahsin Kurtbeyolu, yakn zamanda tadilat ileminin balayacan söyledi. ehir Stadn çevreleyen ve geçtiimiz günlerde yenilenen kou parkuru pistinin zarar gördüü görüldü. Dier taraftan stadn arkasnda bulunan yan sahann çevresi ve hal saha da büyük zarar gördü.

Cumhuriyet Mahallesinin Askerlik ubesi civarnda bulunan sokaklarnda da ciddi zararlar olutu. Evlerin çatlarnda bulunan çanak antenler, güne enerjileri ve kiremitler saa sola savruldu. çatlardan uçan kiremit ve eternit parçalar park halinde bulunan araçlara zarar verdi. Sevgili Öretmenim Parknda çok yllk aaçlar gövdesinden kran hortum, aydnlatma direkleri ve parkta bulunan oyun gruplarna da zarar verdi. Söke Belediye Bakan Süleyman Toyran da hortum felaketinin yaand noktalarda incelemelerde bulundu. Söke Belediyesi ekipleri vatandan yardmna koarken, yaralar sarmaya çalt. Söke Belediye Bakan Süleyman Toyran; Gece saatlerinde hortum ile birlikte vatandalarmz bir felaketi yaamlar. Gün aarnca boyutu ortaya çkyor. Ekiplerimiz burada ihtiyac olan vatandalarmza yardm ediyor. Evler ve baz otomobiller zarar gördü. Kapal Spor Salonunda da zarar olduunu biliyoruz. Tek tesellimiz can kaybnn olmay dedi.

Hortum felaketinin 22.00-22.30 sularnda meydana geldiini belirten vatandalar, felaketin büyük bir gök gürültüsü ve sesle geldiini söylediler. Sabahn ilk klaryla birlikte ev ve çevrelerindeki felaketin izlerini temizlemeye çalan vatandalar, iddetli yala birlikte büyük korku yaadklarn belirtti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Kemal Karaby Hortum mahallemizde büyük bir zarar oluturdu. Benim kendi evim de dahil bu zarardan nasibini ald. Geç saatlerde olmas sokaklarda kimsenin olmay belki de can kaybn önledi. Cana gelmedi mala geldi, olsun. Buna da ükür diye konutu.

Ana Sayfaya Git