Londra Köprüsünde Terör saldırısına Türkiye'den de kınama! 'Türk halkı Krallık acısına ortak oldu'

Dün akşam Londra'da düzenlenen terör saldırısı ile alakalı tüm dünyada kınama mesajları yayınlanıyor. Türkiye'den de Londra'da terör saldırısı ile alakalı kınama mesajı yayınlandı. Türk halkının Londra'nın acısına ortak olduğunu aÇıkladığı ve paylaştığı yazısında geçmiş olsun denildi

Haberler 04.06.2017 - 15:12 Son Güncelleme : 04.06.2017 - 15:35

Dün akam Londrada düzenlenen terör saldrs ile alakal tüm dünyada knama mesajlar yaynlanyor. Türkiyeden de Londrada terör saldrs ile alakal knama mesaj yaynland. Türk halknn Londrann acsna ortak olduunu aklad ve paylat yazsnda Benzer saldrlara birçok defa maruz kalm olan Türkiye ve Türk halk, Birleik Krallk halknn acsn anlamakta ve paylamaktadr. Bugüne kadar olduu gibi terörle mücadelede Birleik Krallka her türlü destei vermeye devam edeceiz ded.

Londrada düzenlenen terör saldrs ile alakal yaplan açklama u ekilde, Londrada dün gece gerçekletirilen bir dizi terör saldrs sonucunda bir kez daha masum insanlarn hayatn kaybettii ve yarallarn olduu derin üzüntüyle örenilmitir. Alçakça ilenen bu saldrlar en güçlü ifadelerle knyoruz. Bu zor gününde dayanma içinde olduumuz dost Birleik Krallk halkna basal dileklerimizi iletiyoruz. Saldrlarda hayatlarn kaybedenlerin yaknlarna sabr, yaralananlara acil ifa diliyoruz. Benzer saldrlara birçok defa maruz kalm olan Türkiye ve Türk halk, Birleik Krallk halknn acsn anlamakta ve paylamaktadr. Bugüne kadar olduu gibi terörle mücadelede Birleik Krallka her türlü destei vermeye devam edeceiz denildi.

Geçtiimiz akam düzenlenen iftar yemeinde Babakan Binali Yldrm çarpc açklamalarda bulundu.

Rakka operasyonuna ilikin deerlendirmesi sorulan Yldrm, 2 Haziran 3 Hazirana balayan gece daha önce planlanan Rakka operasyonu balatld. Bu konuda Amerika Birleik Devletleri gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yapt. dedi.

Rakka operasyonunda Türkiyenin, ABDnin uygulad yönetimi tasvip etmediini, bunun bir sr olmadn vurgulayan Yldrm, Bu konuda her düzeyde rahatszlmz ifade ettik ancak onlar bize, Bunun bir seçim olmadn, mecburiyet olduunu ve bu operasyon sonras PYD/YPG ile ilikilerin uzun süreli devam ettirilmeyeceini, taktiksel bir i birlii olduunu ifade ettiler ve bize gereken güvenceleri verdiler. Verilen güvence ne? Burada kullanlacak silahlarn daha sonra ülkemizde terör gruplarnn eline geçmemesi ve terör faaliyetlerinde güvenlik güçlerimize, vatandalarmza kar kullanlma ihtimalinin domamas. Bunu özellikle takip edeceklerini ifade ettiler. deerlendirmelerinde bulundu.

Yldrm, sürecin yakndan takip edildiine, tedbirlerin alndna dikkati çekerek, unlar söyledi:

Bizim deimeyen bir stratejimiz var, ülkemizi tehdit eden terör gruplar ister yurt içinde isterse yurt dnda olsun, ad da ne olursa olsun PKK/PYD/YPG, DEA, DHKP-C, ne kadar örgüt varsa hepsi bizim için ayndr, hedeftir. Yurt içinde gerektiinde yurt dnda, ülkemizin, insanmzn güvenlii için gereken admlar atmaktan çekinmeyiz, geri durmayz. Bunu geçmite de yaptk, bundan sonra da icap ederse yaparz. ifadelerini kulland.

LONDRA TERÖR SALDIRISI DETAYLARI

ngiltere, 22 Maystaki Manchester saldrsnn ardndan bu kez bakentin merkezindeki Londra köprüsünde balayan terör dalgasyla sarsld. Saldrganlar önce insanlar minibüsle ezdi, ardndan turist bir mekanda bçakla saldrd. 3 saldrgan vurularak öldürüldü. Saldrlarda 7 kii hayatn kaybetti, 48 kii yaraland. Ölü saysnn artmasndan endie ediliyor.. ngiltere Babakan Theresa May, yapt ilk açklamada seçimlerin ileri bir tarihe alnmas yönündeki basklara ramen, seçimlerin planland gibi 8 Haziran tarihinde düzenleneceini belirtti.

Ana Sayfaya Git