Lüks otomobil kaçakçılığı operasyonu

İstanbul merkezli 9 ilde lüks otomobiller üzerinden büyük vergi vurgunu yapan firma ve kişilere operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından, lüks otomobil kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 40 milyon lira olduğu tespit edilen 24 lüks otomobil ele geçirildi. Otomobiller İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.

Haberler 08.05.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele ube Müdürlüü görevlilerince Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl koordinesinde, 28 Nisan saat 22.00 sralarnda stanbul merkezli 9 ilde lüks otomobil kaçakçlna yönelik operasyon düzenledi. Yurtdndan turistik kolaylkla ülkemize getirilen lüks marka araçlarn, kii ya da firmalar tarafndan otomobillere ait, sahte fatura veya ÖTV ödeme belgesi düzenleyerek noterden onayl hale getirip piyasaya sürüldüü tespit edilen toplamda 24 adet piyasa deeri yaklak 40 milyon lira olan lüks otomobil stanbul Emniyet Müdürlüünde sergilendi.

Operasyon kapsamnda; turistik kolaylklar kapsamnda veya kaçak yollarla Türkiyeye sokulan, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödenmeden sahte belge düzenlenerek, noterlikler üzerinden tescil edilen ve ülkemizde halen kullanlmakta olan çok sayda lüks marka otomobil tespit edildi. Polis ekipleri çalmalar kapsamnda, bahse konu lüks araçlarn tescil ilemlerinin sahte evraklar kullanlarak noterler üzerinden yaptrld, bununla birlikte kaytlarnda haciz bulunan araçlarn sahte belgelerle yeni bir plaka üzerinden yeni bir araç gibi tescil edilerek sorunsuz bir ekilde kullanld veya sata çkarld belirlendi. Öte yandan, otomobillerden bazlarnn uluslararas düzeyde aranan araçlar olduu da belirlendi. stanbul Merkezli düzenlenen operasyonlar kapsamnda piyasa deeri 40 milyon lira olduu belirlenen 24 lüks marka otomobillerin kamuya zarar ise 27 milyon lira olduu örenildi. Operasyonlarda ele geçirilen otomobiller stanbul Emniyet Müdürlüünde sergilendi.

Ana Sayfaya Git