Maaşını kapıda al!

Kovid-19'un yayılmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat kapsamında, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların emekli maaşları konutlarında ödeniyor. Hiçbir banka şubesinin bulunmadığı 1280 ve hiçbir banka ATM'sinin olmadığı 174 yerleşim yerinde PTT personeli bu görevi üstlendi.

Haberler 27.03.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar valiliklere gönderdii talimat kapsamnda, 65 ya üstü ve kronik hastal bulunan emekli vatandalara maalar konutlarnda verilmeye baland. Hiçbir banka ubesi veya ATMsinin olmad yerleim yerlerinde PTT personeli bu hizmeti yerine getiriyor.

Kovid-19a kar alnan tedbirler kapsamnda, 65 ya üstü ve kronik rahatszl olan vatandalarn sokaa çk kstlanmt. çileri Bakanl, kararn ardndan bu vatandalarn emekli maalarnn konutlarnda verilmesi için valiliklere talimat göndermiti. Bu kararlar sonras ödemeler bizzat emekli vatandalarn evlerine gidilerek yaplmaya baland. Bu çalmalarda PTT de önemli bir görev üstlendi. Türkiyenin her köesine ulaan PTT A, 5 binin üzerindeki i yeri ve yaygn ayla ücra köelerde yaayan emeklilere maalarn ulatrmaya odakland.

Hiçbir banka ubesinin bulunmad 1280 yerleim yerinde ve hiçbir banka ATMsinin olmad 174 yerleim yerinde de vatandan talebi durumunda PTT personeli evlerine kadar giderek maalarn teslim ediyor.

Türkiye genelinde yaklak 43 bin personeliyle hizmet sunan PTTnin üstlendii rol, özellikle ücra yerlerde yaayan vatandalar da memnun etti. Emekliler, konutta maa teslimi uygulamasndan memnun olduklarn belirterek, salgnda risk grubunda bulunmalar nedeniyle böyle bir uygulamann balatlmas dolaysyla postaclara teekkürlerini dile getirdi.

- SOSYAL MESAFE KURALI UYGULANIYOR

Öte yandan, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda PTT i yerlerinde toplum sal için birçok ilave tedbir de alnd.

Salk Bakanlnn açklad tedbirlerde yer alan sosyal mesafe kuralna uyum salanrken, bankaclk ilemlerinin 7 gün 24 saat yaplabildii PTT ATMleri ile i yerlerinde düzenli dezenfektasyon gerçekletiriliyor.

Müteriler, PTT i yerlerine gelmeden yapabilecekleri ilemler konusunda uyarlrken, özellikle PTT ATMlerine ve internet bankacl uygulamalarna yönlendiriliyor.

Giede görev yapan ve kargo tayan personel de vatandalarla sosyal mesafeyi koruyarak hizmet vermeye devam ediyor.

Gielerde kalabal önlemek amacyla sadece gie personelinin en fazla iki kat kadar müteri içeri alnyor.

Ana Sayfaya Git