Maaşının 24 katı hesaba yatıyor! Devletten karşılıksız para

Gençlere devletten binlerce lira. Evlenmek isteyen gençlere devletten para! En son alınan maaşın 24 katı hesaba yatıyor. Evlenme ödeneği, sosyal güvenlik kapsamında anne, babasından aylık, gelir alan kız çocuklarına evlenmeleri halinde ödeniyor. Ölüm aylığı, geliri alırken evlenmiş olmamak gerekiyor. Erkek çocuklarına ödenmiyor. Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyor. Çeyiz parasından ise yararlanmak için bulunulan yerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkezlerine başvuru yapmak yeterli.

Haberler 16.06.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet yuva kurmak isteyen ancak maddi sknt yaayan gençlere 350 milyon TL çeyiz destei salad. Aylk gelirin 24 kat kadar da evlenme ödenei veriliyor Yetim ayl ve geliri alan kz çocuklarnn evliliklerine destek amacyla verilen evlilik ödeneinde ya snr bulunmuyor. Evlilik yardm ve çeyiz hesabna ilikin merak edilen sorularn yantlar öyle:

KMLERE ÖDENYOR, BA- KURLU OLAN DA ALIR MI?

Evlenme ödenei, sosyal güvenlik kapsamnda anne, babasndan aylk, gelir alan kz çocuklarna evlenmeleri halinde ödeniyor. Ölüm ayl, geliri alrken evlenmi olmamak gerekiyor. Erkek çocuklarna ödenmiyor. Ba-Kurdan yetim ayl alanlar da yararlanabiliyor.

ESK EYLE YENDEN EVLENEN YARARLANIR MI?

Dul olup yeniden evlenenler, eski ele nikh tazeleyenler yararlanamyor.

EVLENME ÖDENENN TUTARI NE KADAR?

Evlenme ödeneinin miktar Sosyal Güvenlik Kurumundan alnan en son gelir veya aylnn 2 yllk tutar kadar ödeniyor. Ald ayln veya gelirin 24 kat kadar ödenen evlenme ödenei kapsamnda 750 lira alan bir genç 18 bin liralk çeyiz paras alabilecek.

BOANMA DURUMUNDA BU PARA ADE M EDLYOR?

Kz çocuunun boanmas durumunda anne ya da babasndan yeniden gelir ve ayl almas için 2 yl geçmesi gerekiyor. çeyiz paras aslnda iki yllk gelir veya ayln pein verilmesi anlamna geliyor. Bu parann iadesi söz konusu deil.

çEYZ PARASI çN NEREYE BAVURULUYOR?

Bulunulan yerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkezlerine bavuru yaplabilir.

BR DEFAYA MAHSUS MU VERLYOR?

Alnan ayln 24 kat ödeme yaplyor. çeyiz paras kaç kere evlilik yaplrsa yaplsn sadece bir defaya mahsus ödeniyor. Anne, babasndan yetim (ölüm) ayl evlendii için kesilen ve bu çerçevede çeyiz paras alan kz çocuu, eini kaybeder ve einden dolay yetim ayl almaya hak kazanrsa ayl hemen alabilir.

350 MLYON TL KATKI

Hükümet çeyiz hesabn 2016da yaama geçirdi. Evlenecek gençleri tasarrufa tevik etmek, desteklemek amacyla yaama geçirilen çeyiz hesabnda üç yln dolduranlar da devlet katksyla birlikte evlilik birikimlerini almaya balad. çeyiz hesabna 60 ay ve üzerinde para yatranlara hesapta biriken parann yüzde 25i 11 bin 32 liray geçmemek üzere devlet katks olarak veriliyor. Yaklak 25 bin gencin katld çeyiz hesabnda biriken para 100 milyon liraya yaklat. Devlet son iki ylda çeyiz, konut hesabna yaklak 350 milyon lirann üzerinde katk salad.

Ana Sayfaya Git