Maden suyu tüketimi koronavirüsten korur'

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Kasım Hacim, "Dengeli beslenmenin yanında sadece yiyecekler değil, mineral de önemlidir. Çünkü mineraller vücudu ayakta tutacak yapı taşlarıdır. Maden suyu tüketimi vücudumuzun da dirençli olmasını sağlar. En az vitamin kadar değerlidir. Bu kişiyi koronavirüs ve diğer hastalıklardan da koruyacaktır" dedi.

Haberler 24.03.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk Sal Uzman Dr. Ali Kasm Hacim, koronavirüsten korunmak adna etkili bir beslenme program izlenmesi gerektiini söyledi. Öncelikle evde bulunulan süre içerisinde sabah erken saatlerde uyanlmasnn önemli olduunu belirten Dr. Hacim, Dolaysyla her zaman yaptmz gibi erkenden uyanacaz, protein ve C vitamini arlkl kahvalt yapmalyz. Dengeli beslenmeliyiz ve uykumuza dikkat etmeliyiz. 8 saat uyumamz gerekiyor. Ayrca meyve tüketimini de eker içerdii için gündüz saatlerinde tüketmeliyiz. eker bamllk yapan bir maddedir. Saf olarak eker tüketmeyelim, lifli eker tüketelim. En iyi lifli eker tüketimini de doal meyve ve sebzelerdir. Yani portakal suyunu deil, portakaln kendisini tüketelim dedi.

GÜNDE EN AZ 2 E çLMESN ÖNERYORUM

Dr. Hacim, vücut için mineralin oldukça önemli olduunu belirterek, Mineral vücudumuzda vitamin kadar deerlidir. Örnein, sinir sisteminin hareket etmesi için sodyum ve potasyumun hücre içine girip çkmas lazm. Bu da mineralli ve maden suyunda var. Potasyum kaslar gevetiyor, kramp olmasn engelliyor. Maden suyu tüketimi vücudumuzun da dirençli olmasn salar. Böylece baklk sistemimiz güçlü olacak ve hastala yakalanma oran düecektir. Baklk sistemimizi güçlendirmek için doal vitaminlerin yannda mineral almnn da önemi çok büyüktür. Mineral olmadan bu organlarmz dirençli tutamayz. Günde en az 2 ie maden suyu içilmesini öneriyorum. Mümkünse mineral oran yüksek olan tercih edilmelidir. Yeil iede bulunan maden suyunun mineral oran yüksek ve doaldr diye konutu.

Dr. Hacim, mineral suyunun tüketiminde ilk tercihin doal olmas gerektiine dikkat çekerek, Mineral suyunu soda ile kartrmamalyz. Mineralli suyun içinde etken maddelerin çok olmasnda da fayda vardr. Kiinin kendini iyi hissetmemesi bile baklk sistemini düürür dedi.

MNERALLER VÜCUDUN YAPI TALARIDIR

Koronavirüsten korunmak ve hasta olmamak için ilk önceliin mümkün olduunca evden çklmamas gerektiini vurgulayan Dr. Hacim, Evde kaldmz süre içerisinde de dengeli beslenmemiz gerekiyor. Dengeli beslenmenin yannda sadece yiyecekler deil, mineral de önemlidir. çünkü mineraller vücudu ayakta tutacak yap talardr. Maden suyu tüketimi vücudumuzun da dirençli olmasn salar. En az vitamin kadar deerlidir. Bu kiiyi koronavirüs ve dier hastalklardan da koruyacaktr. Ayrca mümkün olduunca kiilerle temastan kaçnn. Elinizi sk sk ykayn. Biliyorsunuz ki, bu virüs göz, burun ve azdan vücuda giriyor diye konutu.

YETER KADAR MADEN SUYUMUZ VAR

Beypazar Doal Maden Suyu Yönetim Kurulu Bakan Niyazi Ercan ise devletin öngördüü bütün kurallar uyulmas gerektiini belirterek, unlar söyledi:

Mümkün olduunca evden çkmamalyz. Gdamza dikkat etmeli, içeceimizi özenle seçmeliyiz. Birçok gdadan ve besinden alamadmz mineralleri doal maden suyundan alma ansna sahibiz. Beypazar maden suyunun içerisinde, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir gibi elementler ile ayrca silikat minerali de vardr. Silikat minerali, Alzheimer hastalnn dümandr. Bu sebeple hem virüslere kar hem de bünyemizin güzellii için günde 2 ie maden suyu tüketmeyi kesinlikle öneriyorum. Öte yandan vatandalarmz endieye kaplmasn, maden suyumuz yeteri kadar var. Hiçbir zaman skntya dümeyecekler. Fiyatlar yükselmeyecek.

Ana Sayfaya Git