Mağarada bulunan kediler Mehmetçiğin "can dostu" oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki dağlarda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir mağarada bulunan iki kedi, Mehmetçiğe arkadaşlık ediyor.

Haberler 21.08.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütüne yönelik kiyaka Dalarnda bulunan 3 bin 400 rakml Düztepe üs bölgesinde baarl operasyonlarn sürdürüyor.

Mehmetçik, operasyon yaparken yaklak 5 ay önce sarp kayalarla çevrili bölgedeki bir maarada iki kedi buldu.

Mehmetçiin üs bölgesine getirdii ve güvenlik korucular ile bakt kediler üç ay sonra üç yavru dünyaya getirdi.

Üs bölgesinde sevimli tavrlaryla dikkati çeken kediler arkadalk ettii Mehmetçiin adeta can dostu oldu.

-Kayalklara barnak yaptlar

Kedilerin olumsuz hava koullarndan etkilenmemeleri için üs bölgesindeki kayalklarda küçük bir barnak yapan güvenlik güçleri, 5 aydr yemeklerini onlarla paylayor.

Mehmetçie iyice alan hatta nöbet noktalarn tek tek gezen kediler askerlerin yanndan bir an olsun ayrlmyor.

Üs bölgesinde görevli askerler, 25 Martta balatlan ve 3. Piyade Tümen Komutanlna bal Da ve Komando Tugay Komutanlnca yürütülen ehit Tank Yarbay hsan Ejdar Operasyonunda bölgedeki bir çok maarann teröristlerden temizlendiini anlatt.

Daha sonra gerçekletirilen arama tarama faaliyetlerinde bir maarada iki kediyi fark ettiklerini aktaran Mehmetçik, yanlarna aldklar kedilerle yakndan ilgilendiklerini ifade etti.

Operasyonun kararllkla sürdürüldüünü ve bölgeyi tamamen güvenli bir hale getirene kadar terörle mücadelenin devam edeceini vurgulayan Mehmetçik, kedilerin de kendilerine moral kayna olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git