Mahalleyi bit ve pireler sardı

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yolaşan Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, bit, pire ve sivrisinek istilası nedeniyle kabusu yaşıyor. Muhtar Fevzi Tunç sabaha kadar uyuyamadıklarını, önlem alınmaması durumunda hastalanacaklarını söyledi.

Haberler 02.07.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahalle muhtar Fevzi Tunç, Bunun ilaçlanmas için yetkililerden yardm bekliyoruz. Burada yaayanlar hepsi hasta oldu. Benim mahalleme bal 4 mezrada da var. Allah rzas için bu konuya bir el atsnlar. Burann nüfusu bin 500 civarnda. Ayrca su skntmz var. Gece sabaha kadar uyuyamyoruz. Her gün vatandalar beni aryor, muhtar biz hastayz yatamyoruz diyorlar. Ben ilgili kurumlara defalarca müracaatta bulundum. Ama u ana kadar mahallemizde ilaçlama yaplmad dedi.

BT VE PRELER

brahim Tunç ise, Ne biz ne de küçük çocuklarmz yatabiliyor. Geceleri ortaya çkyor. Gündüz gözüyle görülmüyor. Bir saniyede insan yakp hemen kayboluyor. laçlama olmasa bunlar öldürmek mümkün deil. Yetkililerden ricamz, bir an önce gelip köyümüzü ilaçlasnlar diye konutu.

Evindeki yorganlarn bazlarn atee verip, bir ksmn da silkeleyen Dilber Tunç da Mahallemizde akam saat 20.00dan sonra pire, bit ve sivri sinek kabusu yayoruz. Bizi sryorlar. Isrdklar yer de kzaryor ve iiyor. Büyük sknt yayoruz. Bunlarn ilaçlanmas gerekir. Ahr, ev ve tandr evinde her yerde var. Lütfen buna çare bulunsun ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git