Maharetli eller!

Bir elinde şırınga bir elinde fırçayla hem hastaları iyileştiriyor hem de sanatını yapıyor

Haberler 30.11.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda youn bakmda görevli hemire Hediye Yaar, pandemi younluundan arta kalan zamanyla soluu frçasn alp tuvalinin banda alyor. Sonradan ald eitimle hayatn sanata adayan hemire Yaar, farkl meslek gruplarndan kadnlarla atölyeye çevirdii evinde sanatsal çalmalar gerçekletiriyor.

Yaklak 21 yldr hemirelik yapan Hediye Yaar, çocukluundan beri ilgisi olduu sanatla iç içe olmak için 2011 ylnda arkadalar ile birlikte kursa gitti. Ksa bir ara verdii çok sevdii sanata 2017de tekrar dönerek bir atölyede yal boya eitimi ald. Ald eitimle ilk sergisini açan hemire Yaar, imdiye kadar 20 yal boya tablosu ele ald. Youn bakm servisi hemiresi olan Yaar, pandemi younluundan arta kalan zamanda frçasn alp soluu tuvalinin ve heykel çalmalarnn banda alyor.

KENDMZ AYNALAMANIN YOLUNU BULDUK

Yaklak 21 yldr hemire olarak çaltn kaydeden Yaar, çocukluumdan beri resme ilgisi olduunu söyledi. Yaar, Ama ilk 2011de bir kursta bir arkadamla beraber baladm. Sonrasnda bir ara verdim. En son 2017de bir atölyede yal boya eitimi aldm. O eitim esnasnda ilk sergim için tuvalleri hazrladm. Hemirelik ve sanat bir birleriyle ilikili mi bilmiyorum ama duygusal olarak baka bir alanda kendiniz aynalamak istediiniz bir meslek. çünkü çok travmatik ve zor bir i. Pandemi süreciyle bu daha da zorlat. Hastalar bilinçleri açk olarak geliyorlar ve kötületiklerini görmek duygusal olarak çok çökerten bir ey. Yal boya, resim ve heykel yapyorum. Bir grup arkadalar bir araya gelip yeni yeni eyler üretiyoruz. kisini bir arada nasl yürütebiliyorum, sanrm kadnlarn üretici olabilmeleri için, bir eyler üretebilmeleri için ekstradan çabalamalar gerekiyor. Sanrm çok fazla çaba sarf ediyorum. Bugün de nöbetten çktm, hiç dinlenmedim, günlerim böyle geçiyor. kisini bir arada yürütünce kendime hiç zaman ayramyorum. Dinlenmeye zaman bulamyorum. kisini bir araya getirmek benim için düünsel olarak da çok zor. Sanat ve sal birletirmek, çünkü ikisi de apayr zor meslekler. Bir kadn grubuyuz biz. Metal Kolektif admz. Bu kadn grubuyla 2018de solo sergimdeki ve kadnlar heykelimden etkilenerek göç ve kadn temal bir çalma yaptk. Yaklak 30 kadnla baladk. u anda 15, 18 kadn devam ediyor. Bu kadnlarn sanata olan ilgisi heykelleri tamamladktan sonra bitmedi. O yönlerine dokundu. Güzel olan taraf da hepimiz farkl meslek grubundan kadnlarz. imdi arkadamn deyimiyle kendimizi aynalamann yolunu bulduk. 20 tane yal boya çalmam var dedi.

Ana Sayfaya Git