Mahkeme iptal etti

Ankara'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokak kısıtlamasını ihlal eden Sercan Aran'a polis tarafından 3 bin 150 lira idari para cezası uygulandı. Cezanın iptali için Ankara Sulh Ceza Hakimliğine itiraz bulunan Aran'ın itirazı kabul edildi ve ceza iptal edildi. Yargıtay 19'ncu Ceza Dairesi’nin emsal nitelikteki maske kararına da gönderme yapılarak, ceza kesme yetkisinin kaymakamlık ve valiliklerde olduğu vurgulandı.

Haberler 07.01.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada pandemi nedeniyle 1 Mays 2020de uygulanan sokaa çkma yasana uymayan Sercan Arana polis tarafndan 3 bin 150 lira idari para cezas uyguland. Aran, cezann iptali için Ankara Sulh Ceza Hakimliine itirazda bulundu. Dosyaya bakan Ankara 3ncü Sulh Ceza Hakimlii, cezay uygulayan kurumdan idari yaptrm evraklarn onayl suretini talep etti. Evraklar inceleyen mahkeme, kararnda 1593 sayl Umumi Hfzsshha Kanununu gerekçe göstererek itiraz hakl buldu. Sercan Arana polis tarafndan kesilen 3 bin 150 lira idari para cezas, iptal edildi.

YETK KAYMAKAMLIK VE VALLKLERDE VURGUSU

Mahkemenin kararnda söz konusu tedbirlerin l Umumi Hfzsshha meclisleri tarafndan alnabilecei, bu kararlara uymayanlara ancak Kabahatler Kanunu kapsamnda ilem yaplabilecei, cezann uygulayclarnn da kaymakamlk ve valilikler olduu belirtildi. Yargtay 19ncu Ceza Dairesinin emsal nitelikteki maske kararna da gönderme yaplarak, ceza kesme yetkisinin kaymakamlk ve valiliklerde olduu vurguland.

Ana Sayfaya Git