Mahkum aracında uyuşturucu sevki

Diyarbakır Lice İlçesi'nde bir arama noktasında durdurulan bir mahkum aracında uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı ortaya çıktı. Narkotik köpeklerin havlamasıyla yapılan aramada araçta 8 kilogram esrar buldu. Biri komutan üçü uzman çavuş dört asker tutuklandı

Haberler 18.12.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Lice lçesinde arama noktasnda durdurulan bir mahkum aracnda lçe Jandarma Karakol Komutan ile 3 asker uyuturucu kaçrmaya çalrken yakaland.

çinde mahkumun da olduu araca esrar koyan askerler, narkotik köpeklerinin havlamasyla fark edildi.

Aralarnda lçe Jandarma Karakol Komutan ile 3 asker de var. Gözaltna alnan askerlerden birinin suçunu itiraf etmesiyle gerçekler ortaya çkt. Narkotik köpeklerin havlamasyla yaplan aramada araçta 8 kilogram esrar bulundu. Biri komutan üçü uzman dört asker tutukland. Savclk kaynaklarndan alnan bilgiye göre olay öyle geliti.

Diyarbakrn Lice lçesinde uyuturucu ticareti yapmak suçlamasyla gözaltna alnan bir kii Lice Adalet Saraynda hakim karsna çkt.

Mahkeme ahsn tutuklanmasna karar verdi. Tutuklanan kiinin Diyarbakra sevki için lçe Jandarma Karakol komutan H.K ile uzman çavular O.T, F.Ö ve K.T görevlendirildi. Uzun süredir ilçede görev yapan rütbeli askerler, mahkumun bulunduu askeri araca 8 kilogram esrar koydu.

NARKOTK KÖPEKLER HAVLADI, KOMUTANLAR YAKALANDI

çinde Lice Merkez Jandarma Komutan ile 3 uzman çavuun bulunduu araç Mermer Karakolu önünde durduruldu. Arama noktasndaki sohbet srasnda narkotik köpekleri havlamaya balad.

Narkotik köpeklerinin tepki vermesiyle görevli askerler harekete geçerek kapnn açlmasn istedi. Araç içerisinde yaplan detayl aramalarda 8 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

4 ASKER TUTUKLANDI

Araç içinde bulunan Lice Merkez Jandarma Karakol komutan H.K ile 3 uzman çavu gözaltna alnd.

4 asker, Jandarmadaki ifade ilemlerinin ardndan Diyarbakra gönderildi. Sulh Ceza Hakimliinde ifade veren karakol komutan ve 3 uzman çavu, uyuturucu ticareti yapmak suçundan tutukland.

Askerler Diyarbakr D Tipi Cezaevine gönderildi.

ASKERLER DYARBAKIRA MUHTARLAR BATIYA TAIYOR

Tutuklanan askerlerden birinin suçunu itiraf etmesiyle soruturma baka bir boyut kazand. Askerlerin iki muhtar ve baz köylülerle ibirlii yapt, esrar maddesinin iki köy muhtar tarafndan temin edildii ve askerlere verildii belirtildi.

Askerlerin tutuklanmasyla dosyada ad geçen iki muhtar ile baz kiiler kayplar kart. Jandarma ve polis ekipleri, ismi geçen muhtar ve sivil kiilerin bulunmas için çalma balatrken, askerlerin ilçede görevli iki muhtarla uzun süreden beri ibirlii içerisinde olduklar belirtildi.

Askerlerin, Liceden aldklar esrar maddesini Diyarbakra getirmekle görevli olduklar, bat illerine ise muhtarlarn sevk ettii ifade edildi.

Bu arada görev yerleri Lice olan askerlerin sk sk Diyarbakra gelerek pavyona gittikleri, uzman çavulardan birinin ksa süre içinde lüks bir Mercedes araç ald örenildi.

stihbarat birimlerinin de dikkatini çeken bu durum nedeniyle ahslarn takip edildii de ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git