Mahsur kaldılar

Pancar toplarken kayalıklarda mahsur kalan kişi 6 saatlik operasyonla kurtarıldı

Haberler 05.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride pancar toplad srada aya burkulan ve kayalklarda mahsur kalan kii, ekiplerin 6 saatlik çalmasyla kurtarld.

Alnan bilgiye göre, pancar toplamak için sabah Depin mevkisindeki kayalk bölgeye giden Süleyman Kurt, pancar toplad srada dengesini kaybederek dümesi sonucu aya burkularak mahsur kald.

Kurtun 112 Acil çar Hattn arayarak yardm talebinde bulunmas üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Salk ve jandarma ekipleri yönlendirildi.

Bölgenin sarp ve havann rüzgarl olmas nedeniyle güçlükle kayalklara çkan ekipler, AFAD l Müdürü Resul Karadenizin koordinesinde Kurtun bulunduu noktaya ulat.

6 SAATLIK OPERASYONLA KURTARILDI

Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma Timi Bakan Hac Tansunun da destek verdii çalmalarda sedye ile alnan Kurt, yaklak 6 saatlik zorlu mücadelenin ardndan ambulansa ulatrlarak Hakkari Devlet Hastanesine kaldrld.

Kurtun bulunduu bölgede pancar toplayan vatandalardan ahin Kaya, AA muhabirine yapt açklamada, sabahleyin ayr gruplar halinde pancar toplamaya çktklarn söyledi.

Ayr yollardan daa çktklarn belirten Kaya, Onlar yukar trmanrken birinin aya burkulmu. Yanndaki arkada da onu tayamad için bizden yardm istedi. Biz de gittik aya burkulmutu. Biraz aaya getirmeye çaltk. Ondan sonra AFAD, UMKE, asker, salkçlar gelip yardmc oldu ve aaya indirdiler. Hepsine teekkür ederiz. dedi.

Ana Sayfaya Git