Malabadi cezbediyor

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde bulunan Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki tarihi Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistleri cezbediyor.

Haberler 16.03.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 9 asr önce, Artuklu Beylii tarafndan yaplan Malabadi Köprüsü Diyarbakrn Silvan ilçe snrlar içerisinde yer alyor. 7 metre en ve 150 metre uzunluuna sahip Malabadi Köprüsünün yükseklii, 19 metreyi buluyor. 12nci yüzylda yapld deerlendirilen Malabadi Köprüsü, kemerinin genilii bakmndan dünyann esiz eserleri arasnda yer alyor. Yllar içerisindeki ypranmalar nedeni ile Silvan Belediyesi tarafndan 1989 ylnda restoresi yaplan Malabadi Köprüsünde, bölgeden geçen kervanlarn konaklayabilecei bölümler de bulunuyor. Odalar yüksek tavanl ve tula örtülü olurken, 5 gözlü köprü üç bölümden oluup iki eimle yola balanyor.

TARH YAPI

Korona virüs risk haritasna göre mavi kategoride bulunan Silvandaki tarihi köprü, çevre illerden ziyaretçi çekmeye balad. Uzun bir süredir evden çkamayan, yeni kontrollü normalleme ile birlikte korona virüs kurallarna uyarak dar çkan vatandalar, tarihi köprüyü gezip bol bol fotoraf çektirdi.

Bölgede bulunan küçük çocuklar da yerli ve yabanc turistlere köprünün tarihi hakknda bilgi veriyor

Ana Sayfaya Git