Maliye Bakanlığı gözaltına alınanlar listesinde son dakika artış! Operasyon detayları açıklandı mı?

Maliye Bakanlığı'na son dakika düzenlenen feto operasyonlarında çok sayıda eski çalışanın bylock kullanıcısı olduğu ve çok sayıda kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı açıklandı. Peki Maliye Bakanlığı gözaltına alınanlar listesi açıklandı mı?

Haberler 17.08.2017 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakanlna son dakika düzenlenen feto operasyonlarnda çok sayda eski çalann bylock kullancs olduu ve çok sayda kii hakknda yakalama karar çkartld açkland. Peki Maliye Bakanl gözaltna alnanlar listesi açkland m?

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamaya göre, Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruturmalar kapsamnda, Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi.

Bu kapsamda, terör örgütünün gizli haberleme program ByLock kullancs olduu belirlenen ve tamam ihraç edilen Maliye Bakanl çalan 70 kii hakknda gözalt karar verildi.

Sabah saatlerinde balayan gözalt ilemlerinin devam ettii belirtildi.

ESK OPERASYONLAR

Maliye Bakanlnda 829 personel memuriyetten atld. 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymlan 672 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten çkarlan 829 Maliye Bakanl personelinin isim listesi açkland. 15 Temmuz hain darbe kalkmas sonrasnda tüm kamu kurum ve kurulularnda balatlan FETÖ/PDY soruturmalar kapsamnda Türkiye geneli aça alnan yaklak 80 bin kamu personeli içerisinden 42 bin 881 memur atld.

Maliye Bakanlnda memuriyetten çkarlanlar arasnda uzmanlar, müdürler, veri hazrlama ve kontrol iletmenleri, mühendisler, teknisyenler, avukatlar, müfettiler, müfetti yardmclar ve bamüfettiler bulunuyor. 672 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile memuriyetten ihraç edilenlerin 28 bin 163ü Milli Eitim Bakanlnda, 2 bin 18i Salk Bakanlnda, 7 bin 669u Emniyet tekilatnda, 773ü Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnda, 149u Gümrük ve Ticaret Bakanlnda, 367si çileri Bakanlnda, 829u ise Maliye Bakanlnda çalmaktayd.

FETÖ/PDY kapsamnda ihraç edilen memurlar TCK 309uncu maddesine göre Anayasal düzeni kaldrmak için silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla TCK 314ncü maddesine göre 5 ile 10 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanabilecekler. Ayrca memuriyetten atlanlar hiçbir kamu kurum ve kuruluunda görev alamayacaklar. Maliye Bakanlnda memuriyetten çkarlan 829 personelin isim listesi için

Ana Sayfaya Git