Mama çaldı 3 yıl ceza aldı!

Durumu iyi olmayan arkadaşının bebeğine 8 paket mama çalan şahısa 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sabıkası olduğu için, hapis cezasını ertelemedi.

Haberler 03.03.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, bir marketten durumu iyi olmadn iddia ettii bir arkadann çocuu için 550 lira deerinde 8 paket mama çald suçlamasyla yarglanan Erhan A.ya, 3 yl 10 ay 25 gün hapis cezas verildi. Marketin müdürü durumada zararn karlanmas karlnda ikayetçi olmayacan belirtirken, mahkeme verdii hapis cezasn, sann daha önce benzer suçtan dolay kesinleen hapis cezasnn bulunmas gerekçesiyle ertelemedi.

Merkez Kayapnar ilçesindeki bir markete 13 Temmuz 2017 tarihinde giden Erhan A. (25), bebek reyonunda farkl miktarlarda 4 paket çocuk mamasn çantasna koyarak götürdü. 18 Temmuz tarihinde yeniden ayn merkete gelen Erhan A., 4 paket daha çocuk mamas alp çantasna koyarak parasn ödemeden kayplara kart. Market görevlileri, güvenlik kamaralarn inceledikten sonra mamalarn çalndn tespit edip, durumu polise bildirdi. Polis, güvenlik kameras görüntülerini inceleyerek 550 lira deerindeki 8 paket mamay çalan Erhan A.y 18 Temmuzda gözaltna ald.

MAMA NUMARALARINI BLMEDMDEN HEPSNDEN ALDIM

Erhan A., polisteki ifadesinde, 8 paket mamay maddi durumu düük olan arkadann 3 aylk bebei için aldn belirtirken, çkarld Sulh Ceza Hakimliince tutukland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, Erhan A. hakknda hrszlk suçunu iledii gerekçesiyle 5 yldan 10 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. Diyarbakr 14. Asliye Mahkemesinde görülen davada, 25 Eylül 2017de hakim karsna çkan Erhan A., savunmasnda, Ben arkadamn 3 aylk bebei için söz konusu mamalar aldm kabul ediyorum. Arkadamn maddi durumu iyi deildi. Ben mamalarn numaralarn bilmediimden dolay hepsinden aldm. Bir hafta arayla ayn i yerine iki defa girdim. ikayetçinin zararn karlamak isterim. Olay nedeniyle çok pimanm, tahliyemi talep ediyorum dedi.

Davada madur olarak ifade veren marketin müdürü M.E, sank Erhan A.dan ikayetçi olmadn belirterek, ikayetçi deilim toplam zararm 550 TLdir. Zararn karlanmasn isterim. Davaya katlma talebim yoktur dedi.

NDRM VAR, ERTELEME YOK

Mahkeme, tutuklu sank Emrah Ann üzerine atl, Zincirleme eklinde bina içinde muhafaza altna alnan eya hakknda hrszlk suçunu ilediinin sabit olduuna karar vererek, san toplam 9 yl 4 ay 15 gün hapis cezasna çarptrd. Mahkeme, sann zarar mahkeme hüküm vermeden önce gidermesi ve hapis cezasnn sank üzerindeki olumlu etkilerine takdiri indirim nedeni yaparak hapis cezasn 3 yl 10 ay 25 güne indirdi. Mahkeme, sann tahliyesine karar verirken, sann daha önce benzer suçtan dolay kesinleen hapis cezasnn bulunmasn gerekçesiyle hapis cezasn ertelemedi.

CEZAEVNE GRECEK

Gerekçeli kararn hazrlayan mahkeme, olaya ilikin marketin güvenlik kameras görüntülerinde sann bebek mamalarn aldnn görüldüünü, savunmasnda üzerine atl suçu kabul etmesi nedeniyle üzerine atl suçtan cezalandrlmasna karar verildiini belirtti. Gerekçeli kararda öyle denildi:

Sank her ne kadar mahkemedeki savunmasnda arkadann bebei için söz konusu mamalar aldn, arkadann maddi durumunun iyi olmadn ifade etmi ise de, TCK 145. Maddesi uygulanma ihtimali tartldnda, sann ayn i yerine iki defa girmesi, mamalarn numarasn bilmemesi nedeniyle hepsinden almas, alnm olan mamalarn suç tarihindeki deerinin yaklak 550 TL olmas dikkate alndnda, maln deerinin herkese göre gerçekten az olmad, sann birden fazla farkl mamalarda mama olarak kastn özgülememi olmas nedenleri ile sana verilen cezada TCKnn 145. maddesinin uygulanmasna yer olmad kanaatine varlmtr,

Sank avukat, karara kar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine yapt istinaf talebi reddedilirken, 5 yl altnda olan hapis cezas kesinlemesi nedeniyle Erhan A.nn cezaevine girecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git