Manastır Turizme Kazandırılacak

Batman'ın Beşiri ilçesinde, 5'inci yüzyılda inşa edilen Mor Kuryakos Manastırı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce hazırlanan proje ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) katkısı ile restore edilecek. Süryani cemaatine metropolit merkezi olarak hizmet veren manastırın restorasyonu, 2 milyon liraya mal olacak ve 18 ayda tamamlanacak.

Haberler 06.09.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde, 5inci yüzylda ina edilen Mor Kuryakos Manastr, Kültür ve Turizm l Müdürlüünce hazrlanan proje ve Dicle Kalknma Ajansnn (DKA) katks ile restore edilecek. Süryani cemaatine metropolit merkezi olarak hizmet veren manastrn restorasyonu, 2 milyon liraya mal olacak ve 18 ayda tamamlanacak.

Beirideki Mor Kuryakos Manastrnn restore edilerek, turizme kazandrlmas için balatlan çalmalar kapsamnda, Kültür ve Turizm Müdürlüünce DKA tarafndan desteklenen proje hazrland. Proje kapsamnda, tarihi manastrn mezar odas ve çevresi restore edilecek. Yaklak 2 milyon liralk ödenekle desteklenecek çalmalarn 18 ayda tamamlanmas hedefleniyor. Projenin sözlemesi, Mardindeki DKA binasnda düzenlenen törenle imzaland. Törene DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda ve Batman l Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet hsan Aslanl katld.

TURZME KAZANDIRILACAK

Sözlemenin imzalanmasnn ardndan konuan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aslanl, Mor Kuryakos Manastr, M.S. 5inci yüzylda ina edilen ve uzun yllar boyunca Süryani cemaatine metropolit merkezi olarak hizmet eden tarihi bir yap. Mardinde bulunan ve ylda 200 bine yakn ziyaretçiye ev sahiplii yapan Deyrüzzaferan ve Mor Gabriel manastrlar ile çada bir eser. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan Mor Kuryakos Manastr Restorasyon Projesi ile Batmanda bulunan tescilli tanmaz bir kültür varlmz restore edilmeye balanacak ve gerçekletirilecek çalmalar sonucunda yerli- yabanc birçok ziyaretçiye ev sahiplii yapacaz. Projenin her aamasnda desteini bizden esirgemeyen bata Valimiz Sayn Ahmet Deniz ve Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ylmaz Altndaa teekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilimizin turizm altyapsn gelitirecek yeni projeleri de Batman halk ile paylaacaz dedi.

Ana Sayfaya Git