Manisa Kırkağaç'ta askeriye de zehirlenme vakası

Manisa'da son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Manisa Kırkağaç'ta 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda bullunan askerlerin hastaneye kaldırıldıkları son dakika olarak geçti. Son dakika olarak hastanaey kaldırılma sebebplerinin ise yedikleri yemekten zehirlendikleri sebebi olduğu açıklandı.

Haberler 28.05.2017 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisada son dakika gelimeler yaanmaya devam ediyor. Manisa Krkaaçta 6nc Jandarma Komando Eitim Alaynda bullunan askerlerin hastaneye kaldrldklar son dakika olarak geçti. Son dakika olarak hastanaey kaldrlma sebebplerinin ise yedikleri yemekten zehirlendikleri sebebi olduu açkland. Manisada zehirlenme vakasnn geçtiimiz günlerde nükseden ksmnda 1 askein hayatn kaybettii açklanmt. Peki u an da son durum ne?

Manisa Valisi Hakan Güvençer, 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanlndaki gda zehirlenmesi olayyla ilgili açklama yapt. Olaydan etkilenen asker saysnn 1046 olduunu, 211 askerin hastanelerde tedavi gördüünü açklayan Güvençer, 2 askerin youn bakmda olduunu ayrca 194 askerin bugün taburcu edileceini bildirdi. Güvençer, açklamada u ifadelere yer verdi:

Salk Bakanl 15.00ten itibaren Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanlmzdan uzman bir ekibi ilimize gönderdi. Bugün Halk Sal Kurumu Bakan da Manisada. Sebep olabilecek tüm kaynaklara ilikin örnekler alnd. Birden fazla laboratuara gönderildi. Ön bilgi, bulgular alnd. Bizim ön deerlendirmelerimiz var. Ancak sebebe ilikin kesin açklamay, netleecek sonuçlara bal. u anda yaanan hadisenin tam anlamyla, bakteriyle barsak enfeksiyonu salgn olduunu söyleyebiliyoruz. Halk sal uzmanlar bu bakterinin ve yaratt rahatszln mahiyeti gerei, ikinci 48 saat içinde, hatta önümüzdeki 5-6 gün içinde bu bakteri ile muhatap olan kiilerin baklk sistemlerinin verecei tepkilere bal olarak yeni küçük vakalarn yaanabileceini söylüyorlar. Ama ikinci 48inci saatin balarnda artk stabilite saland.

Ana Sayfaya Git