Manisa, Yozgat, Konya Erzurum'da son dakika karantina

Manisa, Yozgat, Konya Erzurum'da son dakika karantina haberleri yayıldı. Son dakika korona vakalarının görüldüğü 4 ilde bazı bölgelerin karantinaya alındığı son dakika açıklandı. Son dakika karantinaya alınan bölgeler nerede? Hangi illerde?

Haberler 25.05.2020 - 17:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisa, Yozgat, Konya Erzurumda son dakika karantina haberleri yayld. Son dakika korona vakalarnn görüldüü 4 ilde baz bölgelerin karantinaya alnd son dakika açkland. Son dakika karantinaya alnan bölgeler nerede? Hangi illerde?

Manisada 3 apartmanda karantina uygulamas balatldManisann Turgutlu ilçesinde 3 apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda karantinaya alnd.

Turgutlu Kaymakamlndan yaplan açklamada, lçe Umumi Hfzsshha Kurulunca, Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri gerei Selvilitepe Mahallesi Deniz Sokaktaki 26 kiinin yaad 3 apartmann karantinaya alnd bildirildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

lçemiz Selvilitepe Mahallesi Deniz Sokak No 17, 19 ve 21 numaral apartmanlarda bulunan vatandalarmzn arasnda, salgnla mücadele kapsamnda yaplan koronavirüs (Kovid-19) testlerinde pozitif sonuçlarn art göstermesi nedeniyle adreste belirtilen apartmanlarn 24.05.2020 tarihi saat 09:00 itibaryla; korona virüs salgnndan vatandalar korumak ve salgnn yaylmasn önlemek amacyla ikinci bir deerlendirmeye kadar Turgutlu lçe Hfzsshha Kurulunun 24.05.2020 tarihli ve 2020/64 sayl karar ile apartmanlar karantina altna alnmtr. Kamuoyuna saygyla duyurulur

KONYA

Konyann Kadnhan ilçesinde bir mahalle karantinaya alnd

Konyann Kadnhan ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantinaya alnd.

Kadnhan ilçesi Söütözü Mahallesinde kargo irketinde çalan bir kiide koronavirüse rastlanmas üzerine bu kiinin temas ettii kiilere de test yapld.

Testlerde be kiinin daha Kovid-19 testinin pozitif çkmas sonucu mahallede karantina uygulamas balatld.

Giri ve çklarn yasakland mahallede, jandarma ekiplerince önlem alnd.

YOZGAT

Yozgatta 2 apartmanda karantina uygulamas balatld

Yozgatn Boazlyan ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 2 apartmanda karantina uygulamas balatld.

Boazlyan lçe Salk Müdürlüünden yaplan açklamada, Balarba Mahallesi Vefa Sokaktaki sitede yaayan bir kiinin Kovid-19 testinin pozitif çkt bildirildi.

lçe Hfzsshha Kurulu tarafndan yaplan deerlendirmede, testi pozitif çkan hastayla temasl kiilerin bulunduunun tespit edildii belirtilen açklamada, Hastaya A blokta 7 dairede temasl, D blokta 1 dairede temasl kiiler tespit edilmitir. Bu nedenle 24 Mays saat 22.00den 2 Haziran 00.00a kadar A Blokta bulunan tüm dairelerin ve D blok zemin katta 1 dairenin giri çklar kapatlmtr. ifadelerine yer verildi.

ERZURUM

Erzurumun Horasan ilçesine bal Krklar Mahallesinde ve merkezde bulunan bir mahallede pozitif vakalar çknca iki apartman karantinaya alnd. Vaka saysnn artmasnda bayram tatili için Horasana gelen vatandalarn sebep olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git