Manisa'da askeriye'de gıda zehirlenmesi! 350 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda son dakika gıda zehirlenmesi vakası. Manisa'da 350 askerin gıda zehirlenmesi sonrasında hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Vali Mustafa Hakan Güvençer, 54 askerin tedavisinin sürdüğünü, saat 01.00’de fenalaşan Er Hüsnü Özel’in ise öldüğünü belirtti.

Haberler 25.05.2017 - 14:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisa 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanlnda son dakia gda zehirlenmesi vakas. Manisada 350 askerin gda zehirlenmesi sonrasnda hastaneye kaldrld açkland. Vali Mustafa Hakan Güvençer, 54 askerin tedavisinin sürdüünü, saat 01.00de fenalaan Er Hüsnü Özelin ise öldüünü belirtti.

Manisa 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanl Albay Arif Seyhun Klasnda (Bat Kla) geçen sal gecesi gda zehirlenmesi üphesi ile hastanelere kaldrlan askerlerle ilgili yeni bir gelime yaand. Hastanelere getirilen askerlerin durumlarn iyi olduu ve taburcu edildiklerinin açklanmasna ramen, klada rahatszlanmalar sürdü. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bat Klada balayan rahatszlklarn Dou Klada görüldüünü ve bakteriyel enfeksiyonun meydana geldiini duyurdu.

Telefonla açklama yapa Vali Güvençer, Manisada acemi er eitimini tamamlayp, yarn datma çkacak yaklak 6 bin erimizin barnd Bat Kla ve Dou Klada 23 Mays ve 24 Mays günlerinde, imdilik sadece bakteriyel bir barsak yollar enfeksiyonu tehisi konulan bir rahatszlk tehis edildi. Bu rahatszlk nedeniyle 3 gündür salk birimlerine toplam 350 asker sevk edildi. Bir taraftan bu çocuklarmzn tedavileri ile ilgilenirken, bu bakteriyel enfeksiyonun kaynakland sebebi bulmak için tüketim maddelerinden örnekler alnarak laboratuvarlara gönderildi. u anda bakteriyel enfeksiyonun kayna konusunda bir tespit sahibi deiliz. Bu sabahtan itibaren Tugay Komutanlnda salk tekilatmzn bir kriz masas kurdu. Orada bir kou revire dönütürüldü. 5 hekim ve yardmc salk personeli Tugay Komutanlna askerlerimize müdahale ediyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git