Manisa'da deprem ve Ramazan

Geçtiğimiz iki gündür beşik gibi sallanan Manisa'da da ramazan başladı. Depremin merkez üsü olan Manisa Saruhanlı'da evlerinin çok eski olduğu belirlenen ve deprem sonrasında girilmesinin tehlikeli bulunduğu çok sayıda ev sahibi çadırlara yerleştirildi.

Haberler 29.05.2017 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz iki gündür beik gibi sallanan Manisada da ramazan balad. Depremin merkez üsü olan Manisa Saruhanlda evlerinin çok eski olduu belirlenen ve deprem sonrasnda girilmesinin tehlikeli bulunduu çok sayda ev sahibi çadrlara yerletirildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere yapt açklamada, merkez üssü Saruhanl ilçesi olan 5,1 büyüklüündeki depremin kentin tamam ile çevre illerde hissedildiine iaret etti.

Depremin en fazla etkiledii Tiyenli Mahallesinde baz evlerin hasar gördüünü belirten Güvençer, çok eski ve kerpiç baz yaplarn depremde oturulamayacak kadar hasar aldn kaydetti.

32 aile için çadr kuruldu

Evleri hasar gören 32 aile için çadr kurulduunu aktaran Güvençer, öyle devam etti:

Camimiz hasar gördü. Cami hizmeti ve ortak kullanm hizmeti amacyla büyük bir sahra çadr kurduk. Vatandalarmzn çok tedirgin olmasna gerek yok. Her birimiz çok özenli ve dikkatli olmak durumundayz. Bu bir Türkiye ve dünya gerçekliidir. Özelikle yap stoklarmzn yenilenmesi hususunda çok daha öncesinden tedbirli olmak durumundayz. Bu konuda hem merkezi hem de yerel yönetimlerimiz mesafeler alyor. Ama tabii ki almamz gereken çok daha fazla önlem var.

Ana Sayfaya Git