Manisa'da son dakika asker zehirlenmesi! Bu kere durum ağır

Şu sıralar Manisa asker zehirlenmeleri ile gündemde kalmakta. Dün akşam yaşanan zehirleme vakasından sonra, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemek sonrası rahatsızlanan 200'e yakın asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Haberler 18.06.2017 - 00:53 Son Güncelleme : 18.06.2017 - 01:42

u sralar Manisa asker zehirlenmeleri ile gündemde kalmakta. Dün akam yaanan zehirleme vakasndan sonra, Manisa 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanlnda yemek sonras rahatszlanan 200e yakn asker, besin zehirlenmesi üphesiyle hastaneye kaldrld. Manisa Valisi asker zehrlenmeleri ile alakal yapt açklama da zehirlenen askerlerin içerisinde durumlarnn kritik olanlarn olduunu belirtti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Merkezefendi Devlet Hastanesine gelerek rahatszlanan askerleri ziyaret etti.

çkta ksa bir açklama yapan Vali Güvençer Askerlerimizin neyden etkilendiini tam olarak belli deil. Edindiimiz bilgilere göre 200e yakn askerimiz rahatszlandn örendik, u an aratryoruz. Üzücü olan durum, baz askerlerimizin durumu kritik dedi.

BAKANLIK AçIKLAMA YAPTI

Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamada, 17 Haziran 2017 tarihinde Manisa Bat Klada askerlerimizde, bulant ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çkmtr. Manisa l Halk Sal Müdürlüü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlii olaya gerekli müdahaleyi derhal yapmtr. Ayrca Türkiye Halk Sal Kurumu Bakan bakanlnda enfeksiyon hastalklar, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarndan oluan 12 kiilik iinde uzman bir ekip olayn salk yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çkmtr. Uzman ekip, hzl tan ekipmanlar ile olay yerinde incelemeler yapacak olup sonuçlar ivedilikle ve salkl bir ekilde deerlendirilecektir denildi.

Ana Sayfaya Git