Mardin ikinci turizm patlamasına hazır

Açık hava müzesi görünümünde olan Güneydoğunun incisi Mardin, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte turizmde büyük bir patlamanın hazırlıklarını yapıyor.

Haberler 05.08.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018 ylnda Türkiyede yerli ve yabanc turistlerin gözdesi olmay baaran Mardin, sonbahar aynda turist sezonun 2 dönemi için hazrlklarn tamamlad. Güvenlik güçlerinin bölgede salad huzur ortam ile 2018 ylnda son yllarn en yüksek turizm rakamlarna ulaan Mardinde, Kurban Bayram ile birlikte balayacak tatil dönemini için imdiden otellerde rezervasyonlar yaplmaya baland. hlas Haber Ajansna (HA) konuan Mardin Turizm Otelciler Dernek Bakan Özgür Azad Gürgör, Mardinin u an çtas çok yüksek. Gelen misafirlerimiz çok memnun ayrlyorlar. Bildiiniz gibi geçen dönemlerde ciddi skntlar yaayan Mardin turizmi çok büyük bir yükselite. Birinci dilim dediimiz Mart, Nisan, Mays, Haziran tarihlerinde çok ciddi bir younluk oldu. Gelen olumlu tepkiler, gelen yorumlar çok iyi. u anda ikinci dilim için çok ciddi bir artn olacan bekliyoruz. Rezervasyonlarda art balad dedi.

10 kiiden 7si Mardini tercih ediyor Eylül, Ekim ve Kasm aylarnda doluluk seviyesinin yüksek gözüktüünü söyleyen Bakan Gürgör, Rezervasyonlarn çoaldn görüyoruz. Tabi ki bu bölgenin terör olaylarnda güvenlik salandndan beri ciddi bir art oluyor. O açdan u anda yaplan ankette 10 kiiden 7si Mardini görmek istiyor diye konutu.

Türkiye aslnda u anda Mardini konuuyor Türkiyenin aslnda u anda Mardini konutuunu söyleyen Güngör, Türkiye Mardin mozaiini konuuyor. Mardinin açk müzesini konuuyor. Mardinin Darasn Nusaybinini Midyatn konuuyor. O açdan ciddi bir rabet var. Birinci dilimde yerimiz kalmad dönemlerde biliyorsunuz, hemehrilerimiz damlarn evlerini açt. Hiçbir ekilde buraya gelen misafirimize yerimiz yok demedik. En kötü ihtimal evimize götürdük. O açdan ikinci dilimde çok youn olacan düünüyoruz. Gösterilen tablo verilen rezervasyonlar o durumda dedi.

Mardin için heyecanlyz Mardine Didimden geldiini söyleyen yerli turistlerden Tülay Aksak, dou gezisine çktklarn ifade ederek, Biz dou gezisine çktk. Ürgüpe geçtik. Adyamana geldik. Adyamandan Nemruta çktk. Nemruttan Urfaya geldik. Oradan da Mardine geliyoruz. çok methettiler. çok heyecanlym. Otobüste de çok heyecanlydm. nsanlar çok güzel hatta burann yerlisi olan bir aile ile tantk. Evlerine girdik. Evlerinde muhabbet sohbet ettik. Bize çok yardmc oldular. Otel aramamzda bize yardmc oldular. Otelimizi yerimizi ayrttk. Bundan sonra gezeceiz ifadelerini kulland.

Mardin popüler bir kent oldu Otel iletmecisi Hüseyin Uur ise, sezondan ve huzur ortamndan memnun olduklarn ifade ederek, Mardin u an çok popüler bir kent. Baktnz zaman insanlarn sürekli aklnda bir Mardin var. Geçmiteki yaanan olaylardan dolay insanlar erteliyordu. Bu sene artk ertelemiyorlar. çünkü bir güzel ortam olutu. Mardinde önceki yllara oranla çok büyük bir art var eklinde konutu.
Ana Sayfaya Git