Mardin Valiliği yeni kararı açıkladı! 15 gün süreyle yasaklandı

Mardin Valiliği, koronavirüs salgını ve kaos ortamı oluşturmak için farklı görüşteki grupların karşı karşıya getirilerek kargaşa ortamı yaratılmasının önüne geçilmesi ve kamu düzeninin korunması amacıyla cuma gününden başlamak üzere toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Haberler 20.08.2021 - 04:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valiliinden yaplan yazl açklamada, ülke genelinde kaos ortam oluturularak kart görülü gruplarn kar karya getirilerek kargaa ortam oluturulmaya çalldnn deerlendirildii belirtildi. Bu nedenle kamu sal ve kamu düzeninin korunmas amacyla cuma gününden itibaren 15 gün süreyle toplant ve gösteri yürüyüü gibi etkinliklerin yasakland belirtilen açklamada öyle denildi:

15 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI

Ülkemiz genelinde çeitli tarihlerde baz illerimizde meydana gelen geni çapl orman yangnlar ile müessif baz yaralama ve cinayet olaylar gerekçe gösterilerek, ülke genelinde kaos ortam oluturma hedefli provokatif sosyal medya paylamlar ve açklamalar yapld. Bu paylam ve açklamalarla özellikle kart görülü gruplarn bir araya getirilerek kargaa ortam oluturulmaya çalld deerlendirilmektedir. limiz genelinde düzenlenecek eylem ve etkinlikler nedeniyle koronavirüs salgnnn baka kiilere de bulama riski tad deerlendirildiinden, mevcut kamu düzeninin korunmas, kamu salnn tehlikeye atlmamas ve salgnn yaylmasnn önlenmesi hedeflenmektedir. Yukarda anlan gerekçeler dorultusunda Anayasamzda ve kanunlarda öngörülen snrlandrma ve yasaklama artlarn dorudan ve açkça oluturduu deerlendirilen eylemler ile saldr olaylarnn önüne geçmek, vatandalarmzn can ve mal güvenliklerini salamak, terör örgütlerinin planlarn bertaraf etmek ve bu balamda, iddet olaylarnn yaygnlamasnn önlenmesi amacyla Mardin ili corafi snrlar içerisinde 20.08.2021 Cuma günü saat 00.01den itibaren 03.09.2021 Cuma günü saat 24.00a kadar 15 gün süre ile, 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüü ve açk hava toplantlarnn 2911 Sayl Kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmtr.

Ana Sayfaya Git